Acasă Economic Titan The Robot, unul dintre cei mai faimoși roboți din lume, vine...

Titan The Robot, unul dintre cei mai faimoși roboți din lume, vine la Timișoara

1598
DISTRIBUIȚI

Compania Flex, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața internațională în domeniul tehnologiei și producției de echipamente, intenționează ca în anii următori să investească în dezvoltarea departamentului de cercetare și inovare de la Timișoara. Rezultatele excelente ale echipei locale în proiectele globale arată potențialul deosebit al resurselor umane din România și din vestul țării, astfel că Flex dorește să dezvolte parteneriatele de formare a tinerilor cu instituțiile de învățământ.

Titan The Robot este unul dintre proiectele internaționale care arată că inteligența artificială și inteligența umană pot face echipă și, în același timp, evidențiază rolul și impactul pe care îl are tehnologia în viața noastră.

În perioada 20-21 octombrie, la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara, Titan The Robot va interacționa cu timișorenii pasionați de tehnologie, robotică, inovație. Robotul este prezent pentru a doua oară în România și este adus de compania Flex cu scopul de a transmite publicului, mai ales tinerilor, că oportunitățile de dezvoltare profesională în domeniul cercetare și dezvoltare sunt gigantice și în zona de vest a României.

“Echipa Flex de la Timișoara, din cadrul departamentului Cercetare și Dezvoltare, are contribuții esențiale în proiectele internaționale pe care le derulăm pentru dezvoltarea de tehnologii medicale, pentru industria de mașini și nu numai. Vedem de la un an la altul ce potențial masiv au tinerii, cât sunt de creativi și de inovatori, cât sunt de implicați și de atașați de acest gen de proiecte. Dorim ca în anii care urmează să dezvoltăm acest departament și de aceea ne-am propus să consolidăm relația cu mediul universitar regional. Dorim să susținem și să descoperim tinere talente cărora să le oferim tot ceea ce le este necesar pentru a inova”, a declarat Michele Monico, Vicepreședinte EMEA Design & Engineering

Compania Flex este una dintre primele multinaționale care au venit în Timișoara în anii ’90, având un rol foarte important în dezvoltarea pieței muncii. Pe lângă componenta de producție, în ultimii ani s-a dezvoltat și departamentul de Cercetare și Dezvoltare, unul dintre motive fiind resursa umană calificată și potențialul acesteia. “Investiția în educație este o investiție în viitor. Timișoara are tineri valoroși, iar noi ne dorim să creăm o punte de legătură și mai strânsă cu ei. Din această toamnă vom propune noi posibilități de colaborare în care să implicăm studenții și profesorii interesați de inovare și cercetare”, a spus Adrian Dumbravă, Plant Manager Flex România.

La evenimentele din 20-21 octombrie, care se vor desfășura la Biblioteca Universitară din cadrul Universității Politehnica, Flex și echipa departamentului de cercetare și dezvoltare își vor prezenta proiectele publicului. Programul va cuprinde și ateliere creative pentru copii și adulți, o zonă de gaming, de descoperire a științei, toate acestea având scopul de a încuraja comunitatea locală să sprijine educația în domeniul cercetării și inovării.

 

Comentarii

comentarii