Acasă Actualitate Titu Birceanu, demisia!

Titu Birceanu, demisia!

DISTRIBUIȚI

Titu Birceanu este fostul magistrat, pensionat în urmă cu doi ani, care deține (culmea!) în prezent, poziția de președinte al Biroului Electoral Timișoara pentru alegerile locale din 2024. Ciudat este faptul că acum patru ani, în 2020, tot el era președintele BET, dar Doamne, cât noroc pe el! Legea spune că aceste funcții se obțin prin tragere la sorți! Cât noroc pe capul său să fi fost din nou ales, el care i-a confirmat dreptul de a fi primar lui Domin Fritz, în 2020, în urma judecării unor contestații care au fost depuse după ce fusese votat.

O mică incursiunea în istoria locală ni-l arată pe  Titu Birceanu, în 2015 (stau mărturie zecile de articole despre subiectul Paisie Lugojeanul) care era judecător, era și membru în Adunarea Eparhială Timișoara. În această incompatibilitate totală, îl judeca chiar pe ”colegul” Paisie, în urma unor plângeri penale la adresa Episcopului – vicar Paisie Lugojeanul, care furase din drepturile salariale ale unor asistente sociale necăjite, bolnave, cu probleme sociale, plătite din fonduri europene. În urma unei campanii de presă din Ziua de Vest. Arad 24, Adevărul și alte publicații regionale, ”domnul magistrat”, la semnalul CSM a… demisionat din Adunarea Eparhială Timișoara.

Are o istorie! Nu e de glumă!

Legea stipulează clar că în birourile electorale președinții trebuie să fie magistrați sau procurori, prin tragere la sorț.

Ce spune Biroul Electoral Central? ”În unele circumscripții, președinții și locțiitorii unor birouri au fost desemnați prin extinderea, vădit NELEGALĂ, a categoriei magistraților care pot fi introduși în urna din care se face selecția, conform dispozițiilor legale în vigoare, prin introducerea persoanelor de specialitate juridică asimilate magistraților, precum și a altor persoane”.

Conform HOTNEWS, BEC a dispus ”desființarea proceselor verbale de constituire a birourilor electorale de circumscripție din județele Alba, Argeș, Buzău, Dolj, Giurgiu, Ialomița și Mureș și reluarea operațiunilor de desemnare a președinților și locțiitorilor acestor birouri electorale, cu respectarea prevederilor legale”. Președinții nu pot fi decât judecători sau procurori!

Titu Birceanu ar putea fi (eventual) membru simplu în BET, dar nu președinte!

Interpretările legilor nu pot fi făcute după simpatii politice. România nu se află în America Latină!

Alegerile electorale nu sunt simple. Dar nici atât de complicate încât să își bată joc de cetățeanul din Timișoara, Timiș, niște ”specialiști” în manipularea modului în care se acceptă sau nu documentele depuse de candidați, citirea lor, interpretarea lor și tot ceea ce rezultă de aici ca formă de orbire a electoratului.

E simplu. Domnule  Titu Birceanu, așteptăm demisia ca pe un gest de respect față de legislația în vigoare!

Comentarii

comentarii