Acasă Administraţie Titu Bojin, ABAB: ”Investițiile din ultimii ani au atenuat masiv pagubele făcute...

Titu Bojin, ABAB: ”Investițiile din ultimii ani au atenuat masiv pagubele făcute de inundații în Banat!”

1159
DISTRIBUIȚI

Titu Bojin, directorul tehnic al Administrației Bazinale de Ape Banat Timișoara și candidat la președinția Consiliului Județean Timiș, atrage atenția că pericolul apelor încă nu a trecut.

Timp de o săptămână, Bojin a fost alături de echipele ABAB, de pompieri și de localnici și toți au dus o luptă dificilă cu șuvoaiele, în mai multe localități.

Bojin mai atenționează că, datorită marilor lucrări pe care ABAB le-a făcut, pagubele au fost mult diminuate, deși râul Timiș a depășit cota de atenție cu 11 cm, față de 2005, când au avut loc inundații devastatoare și 12 sate au fost distruse.

”În ultimele săptămâni ne-am confruntat cu căderi masive de precipitații în toată țară, dar mai cu seama în zona de vest a țării. Colegii mei de la ABA Banat sunt în alertă pe toate cursurile râurilor din Timiș și Caraș-Severin pentru a preveni și atenua eventualele pagube și probleme. Situația este permanent monitorizată atât din teren, cât și din dispecerate, astfel că situația să poată fi ținută sub control.

Personal, toată săptămâna trecută am fost în teren, în fiecare zi, de la viitură de la Fârdea, cât și ulterior la Lugoj, Parța, Grăniceri, până la ieșirea din țară a răului Timiș. Am fost alături de echipele ABA Banat acolo unde apele s-au umflat și au inundat suprafețe de teren agricol, drumuri județene și alte bunuri.

S-a văzut că investițiile din ultimii ani au atenuat masiv pagubele făcute de inundațiile din acest an, asta deși pe răul Timiș cota de inundație a fost depășită cu 11 cm față de 2005! când am avut inundații devastatoare, după cum știm”, a explicat Titu Bojin.

Candidatul la șefia CJT mai spune că cel mai important este faptul că nu au avut loc pierderi de vieți omenești, de aceea el mulțumește tuturor celor care au luptat curajos cu furia apelor dezlănțuite.

”Important este că nu avem pierderi de vieți omenești, iar pagubele materiale, repet, sunt cu mult diminuate față de ceea ce putea fi.
Vreau să mulțumesc colegilor din ABA Banat, dar și locuitorilor afectați de inundații, autorităților locale și centrale cât și echipelor ISU care au fost alături de noi în această perioada și care cu toții am luptat cu natură, care uneori e greu de stăvilit. 

Rămânem și în perioada următoare în alertă; pericolul nu a dispărut complet, deoarece în continuare se anunță precipitații abundente,  însă cu ajutorul lui Dumnezeu și prin implicarea tuturor profesioniștilor vom depăși momentul, iar apele se vor retrage în albia lor”, a conchis Titu Bojin.

Comentarii

comentarii