Acasă Actualitate Titu Bojin și Marian Coandă – ALDE Timiș – au lipit primele...

Titu Bojin și Marian Coandă – ALDE Timiș – au lipit primele afișe electorale și s-au întâlnit cu timișorenii în piața volantă

1674
DISTRIBUIȚI

Echipa ALDE Timiș, în frunte cu Titu Bojin, candidatul la președinția Consiliului Județean Timiș, și cu Marian Coandă, secretarul coordonator și viitor consilier județean, a prezentat și lipit primele afișe electorale, vineri după amiaza, în zona fabricii de bere Timișoara.

De asemenea, sâmbătă, Titu Bojin și Marian Coandă s-au întâlnit și cu timișorenii din piața volantă de lângă stadionul Dan Păltinișanu Timișoara.

Cu acest prilej, Titu Bojin a spus: ”Am ieșit să lipim afișele în oraș, ne-am împărțit pe echipe și am început lupta electorală. Chiar dacă nu am montat bannere cât blocul în precampanie, suntem convinși că cetățenii noștri apreciază mai mult simplitatea, decât extravaganța”

Bojin a amintit și de cele patru direcții pe care va acționa după ce va câștiga CJT:

”Sunt patru direcții mari de acțiune pe care mi-am propus să mă axez după ce voi reveni în funcția de președinte al CJT: sănătatea, infrastructura, educația și descentralizarea. După cum puteți observa primele trei puncte țin de implicarea și contribuția Consiliului Județean Timiş, iar punctul patru este unul politic. Dar paradoxal nu e adus în discuție azi în România, o țară mult prea politizată. Dacă am începe cu acest deziderat, am reuși să rezolvăm multe dintre nevoile ce țin de sănătate, infrastructură și educație. Nu mi se pare normal ca pentru orice investiție, cât de mică ar fi aceasta, autoritățile locale și județene să bată drumul spre București, pentru avize și aprobări. Nu e firesc, niciunde în Europa civilizată nu vedem un asemenea model absurd de centralism excesiv, ca la noi. Iar această centralizare se manifestă și politic”.

De asemenea, Marian Coandă a adăugat:

 „ALDE Timiș vrea să se facă astfel cunoscut prin proiecte și oameni capabili, tocmai de aceea programul nostru se bazează pe cetățeni și administrația publică locală, nu pe imagine.  De aceea, contăm pe votul cetățenilor, fiindcă cel mai important este să votăm proiectele potrivite pentru comunitate și oamenii ce pot sa le înfăptuiască.

Unul dintre obiectivele programului ALDE Timiș este cuprins în punctul “un județ inteligent”, plecând de la prima parte a misiunii programului și anume “Un județ cu o administrație pentru și către cetățeni”.

Într-o societate tehnologizată precum cea în care trăim, este absolut necesar că și administrația să se adapteze acestor evoluții. Printre subpunctele acestui program se află și și proiectul prin care județul va avea toate primăriile aderate la platforma Ghișeul.ro.

Proiectul prezintă multiple avantaje atât pentru cetățeni, companii private sau de stat, cât și pentru autoritățile locale și instituții.

Obiectivul, prin care se realizează digitalizarea serviciilor și facilitarea procesului de plată a taxelor și impozitelor către și de către toate primăriile din județ, dar și a amenzilor contravenționale, oferind serviciile 24/7, face de domeniul istoriei cozile de la ghișee, timpul pierdut pentru simple plăți către instituții publice, termenele depășite și penalizările pentru întârzieri cauzate de diverse motive.

Prin acest proiect se oferă primăriilor suportul necesar, prin asigurarea asistenței, atât în ceea ce privește componentă IT, cât și cea legată de procedura administrativă ce trebuie parcursă, iar interfață cu utilizatorul va fi extrem de prietenoasă asigurând o ușurință remarcabilă în utilizare, adaptată oricărui cetățean, indiferent de pregătire, vârstă sau limba”.

Comentarii

comentarii