Acasă Cultura TM2021 -Beta2020. Privește Orașul – inaugurare spectaculoasă, în Piața Sinaia din Timișoara

TM2021 -Beta2020. Privește Orașul – inaugurare spectaculoasă, în Piața Sinaia din Timișoara

1206
DISTRIBUIȚI

Privește Orașul – Piața Sinaia: o instalație a arhitectului Marius Cătălin Moga a trezit un mare interes timișorenilor și a angrenat comunitatea locală, cu mic cu mare la sfârșitul săptămânii.

Arhitectul Marius Cătălin Moga, în colaborare cu Studio Circular, au realizat o intervenție în Piața Sinaia din Timișoara, ca urmare a unui proces care implică și antrenează publicul larg, profesioniștii, grupuri civice, comunitatea locală, în descoperirea și utilizarea responsabilă a potențialului nefolosit al sistemelor urbane disponibile.

Inaugurarea a avut loc ieri, 11 octombrie, printr-un spectacol prezentat de Teatrul pentru copii Merlin intitulat Ursul păcălit de vulpe.

www.betacity.eu/priveste-orasul/

Proiectul Privește Orașul este conceput și implementat de echipa Beta, din partea Ordinului Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș în colaborare cu Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Construind pe baza conceptului de proiect descris în Traseul Spații vii, proiectul Privește Orașul pornește de la premisa că spațiul public este o noțiune prea abstractă pentru a putea fi apropiată în mod cotidian de către locuitorii unui oraș și că acest fapt este unul dintre motivele pentru care spațiul public nu este asumat, îngrijit și luat în stăpânire.

Comentarii

comentarii