Acasă Cultura TM2021. Cămine în Mișcare sau despre fenomenul migrației în regiunea Banatului

TM2021. Cămine în Mișcare sau despre fenomenul migrației în regiunea Banatului

220
DISTRIBUIȚI

Primul volumul care vorbește despre fenomenul migrației în regiunea Banatului istoric intitulat Cămine în Mișcare – un proiect cultural al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, produs de Asociația Prin Banat – va fi lansat marți, 29 ianuarie, la Ambasada, începând cu ora 18.00.

Proiectul este gândit pentru a încuraja oamenii să-şi împărtăşească moştenirea culturală şi poveştile personale cu cei din jur, cu scopul de a întări dialogul inter-cultural.

Pentru a surprinde contextul larg, cultural și socio-economic în care a avut și are loc fenomenul de migrație astăzi, încă de la finalul anului 2017 și începutul lui 2018, a avut loc o mobilizare a metodelor de cercetare istorică, geografică și statistică în zonele extra-urbane ale Banatului. Cartea conține detalii despre proiect și metodologia acestuia, studii privind tipurile de migrație identificate în Banat, precum și povești de viață ale locuitorilor intervievați în cadrul etapei de cercetare în teren și o introducere a celor întâmplate la evenimentul principal de la Margina și Zorani – Festivalul Cămine în Mișcare – din toamna trecută, la care publicul a putut să interacționeze cu viața sătenilor din cele două localități.

”Promovând storytelling-ul ca o metodă de a aduce oamenii laolaltă, vă invităm alături de noi la evenimentul de lansare a cărții Cămine în Mișcare, să aflați poveștile de viață ale locuitorilor din zona Banatului culese de noi, și nu în ultimul rând, povestea acestui proiect.”, îndeamnă Asociația Prin Banat și TM2021.

Comentarii

comentarii