Acasă Cultura TM2021. Central Park – un performance de dans cu persoane cu deficiențe...

TM2021. Central Park – un performance de dans cu persoane cu deficiențe de auz la Teatrul Național

837
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18, la Sala 2, Teatrul Național Timișoara și Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii îi invită pe bănățeni la Central Park, un performance absolut special, cu profunde implicații – culturale, civice și sociale și, mai cu seamă, umane.

În contextul unei grave crize de comunicare la toate nivelurile existenței contemporane, Teatrul Național din Timișoara a conceput proiectul Central Park, un proiect care a adus împreună, pentru o săptămână, persoane cu deficiențe de auz și actori ai Teatrului Național, într-un performance de dans.

În întâlnirea de sâmbătă, vor evolua împreună, ca un exercițiu de comunicare prin dans, toți cei care au luat parte la acest workshop, cu participarea extraordinară a coregrafului și artistului Pál Frenak, ai cărui părinți sunt, de asemenea, lipsiți de auz.

Astfel, sunetul și gestul, privirea și ritmul devin tot atâtea căi de comunicare, tot atâtea modalități de înțelegere între oameni diferiți care, împreună, descoperă ceea ce îi unește. 

Acesta este un proiect cultural conceput și realizat de Teatrul Național din Timișoara. Proiect în parteneriat cu Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, finanţat de Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale, cofinanţat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Comentarii

comentarii