Acasă Actualitate TM2021! De la “Atenție cade tencuiala!”, la “Atenție, cad țiglele!”

TM2021! De la “Atenție cade tencuiala!”, la “Atenție, cad țiglele!”

708
DISTRIBUIȚI

cad tigleSituația în ceea ce privește degradarea clădirilor istorice din Timișoara, inclusiv a condominiilor, a depășit punctual critic și a atins un nivel și mai periculos. Sloganul extrem de stupid și iresponsabil “Atenția, cade tencuiala” a fost transformat în “Atenție, cad țiglele”, care este și mai amenințător.
Clădirea din imagine se află pe strada Carei, vis-à-vis de Garda de Mediu, și nu mai are mult și se va prăvăli pe carosabil pe mașini sau în capul trecătorilor. Deja cad țiglele de pe acoperiș, dar în loc să fie reparată, a fost scris acest mesaj incredibil “Atenție, cad țiglele!”, deși e la modă “Atenție, cade tencuiala!”. Mesajul Primăriei Timișoara este clar! Timișorenii care locuiesc în cele 14.000 de clădiri istorice aflate în cele șase cartiere Iosefin, Elisabetin, Fabric, Fratelia, Mehala și Freidorf sunt obligați să și le renoveze, în următoarea perioadă, dat fiind că în 2021 Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.  Edilul Nicolae Robu a declarat că aceste construcții istorice unele foarte degradate sunt proprietăți private, de aceea trebuie să și le reabiliteze proprietarii.
 “Atât vom pune presiune pe ei, până când vor înțelege că nu îți poți bate joc de un oraș. Dacă vrei să ai proprietăți în centrul orașului trebuie să le întreții. Nu putem să dăm banii publici pentru a reabilita ceea ce aparține unei persoane private. Bineînțeles că avem un proiect de susținere în zona de urgență maximă pentru oraș, unde venim cu facilități. Avansăm noi banii și îi recuperăm apoi, pe o perioadă de mai mulți ani, printr-un impozit suplimentar. Vorbim și de o cotă parte de grant care nu se mai rambursează. Nu e normal să repari din banii tuturor clădiri ce aparțin unora”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii