Acasă Actualitate TM2021. Istoria la timpul prezent – primul apel public din 2018

TM2021. Istoria la timpul prezent – primul apel public din 2018

471
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană, în parteneriat cu Asociaţia MetruCub – resurse pentru cultură şi Muzeul Naţional al Banatului, lansează apelul public pentru primul atelier din acest an, intitulat „Istoria la timpul prezent// Cum predăm, cum învățăm istoria?”, o continuare a proiectului de dezvoltare și consolidare a comunităților de mediatori culturali locali.

Participanții vor lua parte la o sesiune de formare dedicată deprinderii unor noi metode, tehnici și abilități de interpretare a istoriei pentru și cu publicul de toate vârstele, iar ulterior împreună cu partenerii Asociației va fi organizat un cadru de desfășurare pentru practica participanților. Alături de traineri cu experiență, specialiștii din muzee, învățătorii, educatorii, profesorii, animatorii de programe pentru copii și seniorii vor avea prilejul să prezinte creativ o serie de obiecte și clădiri din oraș pentru a explora puncte de vedere și narațiuni multiple prin intermediul unor noi practici internaționale.

Proiectul ”ISTORIA LA TIMPUL PREZENT// Cum predăm, cum învățăm istoria?” are loc în perioada 23-25 martie și va fi  urmat de practici concrete, care se vor desfășura până la finele anului 2018.

Formatori în cadrul acestui atelier vor fi Anamaria Altmann (AU) – mediator muzeal cu o vastă experiență și colaborator al mai multor muzee vieneze, implicată în formarea și testarea personalului de mediere culturală și Codruța Cruceanu (RO), care de peste 30 de ani, s-a dedicat activităților de mediere culturală la Muzeul Național de Artă al României, la British Council România, precum și în cadrul unor proiecte naționale și internaționale.

Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile sunt binevenite atât din partea profesioniștilor cât și a voluntarilor. Detalii privind atelierele, procedura de selecție și formularul de înscriere se găsesc la următorul link: https://goo.gl/3wB8U3

Cei interesaţi se pot înscrie până duminică, 18 martie (23:59), prin completarea formularului de înscriere online, iar rezultatele selecţiei vor fi comunicate în data de 19 martie 2018.  Pentru orice informații suplimentare legate de acest anunț ne puteți contacta la adresa: contact@timisoara2021.ro.

Comentarii

comentarii