Acasă Cultura TM2023, la final! Muzeul Apei al Aquatim – patru zile de sărbătoare!

TM2023, la final! Muzeul Apei al Aquatim – patru zile de sărbătoare!

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Aquatim sunt recunoscători pentru comunitatea pe care Muzeul Apei a reușit să o coaguleze în jurul poveștilor, în ultimele șase luni, de la momentul la care societatea de apă și canalizare începea racordul la rețeaua culturală a Timișoarei, în anul TM2023.

Muzeul Apei al Aquatim care valorifică vechea uzină de apă a orașului este astăzi unul dintre cele mai active locuri de petrecere a timpului liber pentru timișoreni și turiști.

”Sărbătorim timp de patru zile, între 7 -10 decembrie, finalul proiectului Muzeul Apei – racord la rețeaua culturală a Timișoarei, derulat de Fundația Aquatim, în perioada mai-decembrie 2023, ca parte a Programului cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, printr-o conferință de specialitate dedicată muzeelor apei din țară și străinătate și un program cultural generos pentru publicul larg.

În 9 și 10 decembrie, copiii au la dispoziție o ofertă bogată de ateliere, în care fac experimente științifice, descoperă lecturi interesante, învață să confecționeze brățări și să creeze obiecte de artă decorativă, să construiască un iglu sau să recicleze diverse materiale. Pe adulți îi invităm la yoga și ateliere specializate de educație și jurnalism de mediu.

Următoarele ateliere necesită înscriere

(Super) Natural Writing – Atelier de jurnalism de mediu – https://bit.ly/49DtKea

Atelier pentru educatori: Cele 18 găleți de apă sau Ce-mi aduce Bega? – https://bit.ly/49DtE6i

Hatha Yoga cu Nico – https://bit.ly/40Oc1N4

Sâmbătă dimineață, 9 decembrie, de la ora 11, copiii și părinții se pot delecta cu spectacolul interactiv de teatru Sticluța, pus în scenă de Asociația Teatru pentru Tine. Sâmbătă și duminică de la ora 17.00, sunt programate două reprezentații ale spectacolului de tip performance Despre incredibila permeabilitate a materiei, cu artiștii Alexandra Gîrbea, Uțu Pascu și Sergiu Catană. Duminică 10 decembrie  este rezervată de la ora 19, concertului susținut de Joe Jazz Junktion feat. Maria.

Programul aici: https://bit.ly/3uGygs7

Participare gratuită

Muzeul Apei este o investiție a companiei Aquatim S.A., care îl administrează.

Proiectul Muzeul Apei – racord la rețeaua culturală a Timișoarei face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii Romania.

Comentarii

comentarii