Acasă Cultura TM2023! Sărbătoare a literaturii și a prieteniei româno-sârbe, în Piața Unirii din...

TM2023! Sărbătoare a literaturii și a prieteniei româno-sârbe, în Piața Unirii din Timișoara

DISTRIBUIȚI

În cadrul amplului program Timișoara Capitală Culturală Europeană, Întâlnirea Literară Româno-Sârbă va avea loc în zilele de 16 și 17 mai 2023 și care este organizată de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Timișoara și Uniunea Sârbilor din România.

În data de 16 mai, de la orele 18,30, în Piața Unirii, va avea loc un recital bilingv de poezie, susținut de 10 poeți din Novi Sad și 10 poeți din Timișoara.

Deschiderea evenimentului va fi făcută de către prof.univ. dr. Cornel Ungureanu, președintele Uniunii Scriitorilor din Timișoara, care, împreună cu poetul și traducătorul Slavomir Gvozdenovici, va prezenta cele două antologii bilingve de poezie apărute la Timișoara și Novi Sad, Capitale Culturale Europene în 2023, respectiv 2022.

Joi, 17 mai 2023, în cursul dimineții, vor avea loc lecturi și întâlniri cu elevii și profesorii de la Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic “Dositei Obradovici”, ambele din Timișoara.

”Vă așteptăm la această sărbătoare a literaturii și a prieteniei ce leagă scriitorii din cele două orașe!”, este mesajul scriitorilor români și sârbi din Timișoara.

 

Comentarii

comentarii