Acasă Cultura TM2023. Traseul Analogic ajunge în centrele de tineret Șagului, Martirilor și Circumvalațiunii

TM2023. Traseul Analogic ajunge în centrele de tineret Șagului, Martirilor și Circumvalațiunii

223
DISTRIBUIȚI

În data de 21 noiembrie, de la ora 16:00, Traseul Analogic ajunge în centrele de tineret Șagului, Martirilor și Circumvalațiunii, când pot fi vizitate mini-expoziții ce fac parte din festivalul internațional Analog Mania.

Traseul Analogic este parte a programului cultural Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023.

Accesul expozițiilor se poate face cu programare prealabilă pe fb/traseul.analogic până în primăvara anului viitor.

Centrele de tineret vor fi gazda atât a lucrărilor artiștilor locali cât și internaționali.

În Centrul de tineret Șagului (Strada Gevril Musicescu PT 83) vor fi admirate lucrările Dalianei Pavel, artist ceramist din Timișoara, invitat special fiind artistul din Iran, Keyvan Paydar.

În Centrul de tineret Martirilor (Strada Pepinierei, nr 5.) a fost montată o expoziție de tip expeimental în jurul lucrărilor artiștilor Stephan Schwarz – Stylus dust, Ash my Love / Noise Appeal, Kontrapunk, Westblock, Rodion GA, Nicu Vladimir, Robert & Shanyio. Aici BlaBla va fi montată pentru prima oară în interior. Este vorba despre un proiect al Gruppe 77 Graz (Aurelia Meinhart, Alois Neuhold, Wolfgang Rahs, Werner Schimpl, Kurt Stadler).

În Centrul de tineret Circumvalațiunii (Intrarea Zenit, nr 6) pe tematica „Pinhole” expun Xavi Bassols (Spania), Marius Parghel și Adrian Anastasiu.

Traseul Analogic este parte integrantă a Bidbook-ului Timișoara 2023 care este compus din 3 piloni principali: Analog Experience, Analog Mania și “Ambasada” Traseului Analogic.

Analog Mania este un proiect dedicat artei si tehnicii analogice: de la fotografie, film și sunet până la expoziții ce țin de „mania obiectului“ (tipar, instrumente, instalații etc.). Lucrările a peste 50 de artiști din 9 țări vor fi aduse la Timișoara, în cadrul expoziției.

Având în vedere contextul epidemiologic, accesul publicului se va face respectând normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS CoV-2. Participarea va fi permisă persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie pe toată durata vizitei la expoziția Analog Mania.

Proiectul cultural este cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

 

Comentarii

comentarii