Acasă Cultura TM2023! Trei artiști vizuali din Timișoara expun la Paris!

TM2023! Trei artiști vizuali din Timișoara expun la Paris!

DISTRIBUIȚI

Institutul Cultural Român din Paris i-a trimis viceprimarului Cosmin Tabără o solicitare în vederea stabilirii unei viitoare colaborări cu Timișoara.

Tabără a răspuns afirmativ, încercând să găsească cele mai bune căi de comunicare și colaborare, astfel încât Timișoara să aibă de câștigat de pe urma acestui parteneriat.

Într-o primă etapă, cu sprijinul și prin intermediul Casei de Cultură Timișoara, Tabără a reușit să susțină participarea artistei plastice prof.univ.dr. Suzana Fântânariu (foto), cu lucrări la expoziția “Introspections”, la Galeria Macadam Paris. Alături de Suzana Fântânariu va mai expune Anca Szonyi Thomas (cu rădăcini timișorene), dar și Dorin Creți. Perioada expoziție va fi din 22 septembrie până în 15 noiembrie.

”Nu am putut refuza propunerea ICR Paris, una prin care susținem un artist timișorean care promovează orașul nostru într-un loc cu mare vizibilitate. Este, de asemenea, important că, pe bani putini, poți face lucruri frumoase, iar Timișoara trebuie promovată în toate marile capitale europene.

Al doilea aspect important, discutat cu conducerea ICR Paris a fost legat de organizarea Zilei Naționale a României acolo, la data de 1 decembrie, tematica principală a evenimentului fiind Timișoara, în contextul în care orașul nostru va fi Capitala Culturală Europeană anul viitor.

Consider că promovarea orașului în marile capitale europene aduce un plus atât de imagine, cât și economic, o investiție care va da rezultate în viitor. 1 Decembrie 2022 sper să aducă Timișoara în centrul evenimentului de la Paris!

Mulțumesc conducerii Institutului pentru intenția și proiectul lor. I-am asigurat de întreaga mea susținere în acest demers”, spune Tabără.

 

Comentarii

comentarii