Acasă Actualitate TM2023 – UPT: Bright Cityscapes: Mirroring the ecosystem – reflecție asupra ecosistemului...

TM2023 – UPT: Bright Cityscapes: Mirroring the ecosystem – reflecție asupra ecosistemului industrial din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 18 februarie 2023, de la ora 10:00, la sediul FABER, Splaiul Peneș Curcanul nr. 4-5, Timișoara, va avea loc conferința dedicată primei expoziții a programului Bright Cityscapes, care face parte din Programul oficial al Timișoara 2023 Capitală Culturală Europeană.

”Bright Cityscapes: Mirroring the ecosystem”  este organizată de Universitatea Politehnica Timișoara și FABER și va putea fi vizitată între 17 și 26 februarie la FABER și între 6 martie și 2 aprilie, în campusul UPT.

Cu un concept curatorial semnat de designerul Martina Muzi, expoziția își propune să ofere o reflecție asupra ecosistemului industrial din Timișoara, a rolului său în economia locală și a felului în care acesta influențează orașul. Piese mecanice, procese utilizate în fabricile timișorene și componente industriale complexe sunt doar câteva lucruri care vor putea fi explorate în expoziție.

În ansamblu, programul reunește designeri internaționali, sociologi, rețele creative, instituții și companii, care observă și răspund multidisciplinar situațiilor contemporane din oraș, prin design, arhitectură și procese digitale.

Vernisajul expoziției va avea loc în aceeași zi, de la ora 18:00 și va fi urmat de un eveniment muzical, începând cu ora 19:00, susținut de Overdriven Dreams, unul dintre cei mai activi muzicieni ambientali din regiunea balcanică.

 

 

Comentarii

comentarii