Acasă Cultura TNTm – zero infectări! Sunt o babă comunistă, sâmbătă și duminică, la...

TNTm – zero infectări! Sunt o babă comunistă, sâmbătă și duminică, la Teatrul Național Timișoara

DISTRIBUIȚI

În ciuda și poate datorită pandemiei COVID19, Teatrul Național Timișoara dovedește că rămâne o echipă adevărată – responsabilă, coerentă, unită – prin urmare, puternică, și, ca atare, teatrul funcționează.

Rezultatul acestui efort obstinat a fost că de două luni, de când au început spectacolele cu spectatori (incluzând aici și cele 15 spectacole invitate din țară, selecționate în FEST-FDR), gradul de incidență a infestărilor cu coronavirus rămâne egal cu zero atât în ce privește echipa artistică și tehnică de scenă, cât și cea administrativă și de producție.

În aceste condiții, cu speranța că indicele de infestare cu coronavirus va rămâne mai mic de 3 la mia de locuitori, Teatrul Național din Timișoara programează spectacolul Sunt o babă comunistă, scenariu de Călin Ciobotari după romanul omonim de Dan Lungu, în regia Antonellei Cornici sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 19, și  duminică, 25 octombrie, de la aceeași oră. 

”Este, poate, cel mai bun moment pentru noi toți – pentru noi, pentru colegii noștri din celelalte instituții de artele spectacolului și pentru public – să învățăm și să practicăm pe de-a-ntregul exercițiul corectitudinii, precum și pe cel al responsabilității; să fim onești față de noi și față de comunitățile în care trăim  și să înlocuim indiferența față de cei din jur cu responsabilitatea față de ei; să ne asumăm să spunem adevărul și să respectăm cu toții – persoane particulare și instituții, deopotrivă – măsurile prevăzute în lege în cazul infestării cu noul coronavirus, chiar dacă acest lucru, la prima vedere, pare o destabilizare a cutumelor personale și profesionale. 

Acesta a fost, de altfel, principiul pe care Teatrul Național din Timișoara și l-a asumat de la bun început, astfel încât își desfășoară activitatea respectând la literă măsurile de prevenție și făcând toate eforturile necesare pentru a construi  un spațiu sigur atât pentru spectatori, cât și pentru echipa sa”, este mesajul Teatrului Național Timișoara, miercuri 21 octombrie 2020.

În respectul măsurilor de prevenție privind distanța dintre spectatori, spectacolul este programat la Sala Mare a Teatrului Național. 

Biletele pot fi achiziționate online pe www.tntimisoara.com sau de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), orar marți – duminică, între orele 11 și 19. Numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare. Foto Adi Pâclișan.    

Comentarii

comentarii