Acasă Actualitate Toate adăposturile civile din Timișoara vor fi marcare corespunzător

Toate adăposturile civile din Timișoara vor fi marcare corespunzător

DISTRIBUIȚI

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că adăposturile de protecție civilă din oraș vor fi marcate corespunzător, cu însemne, pentru ca oamenii să cunoască unde sunt acestea situate. De asemenea, prin scanarea unui cod amplasat pe plăcuțele montate vor fi disponibile toate locațiile cu asemenea adăposturi din oraș.

De ceva timp, la nivelul primăriei a fost demarată punerea în legalitate și operaționalizarea adăposturilor civile din oraș. Acum se lucrează la semnalizarea corespunzătoare a acestora, anunță viceprimarul Cosmin Tabără.

”Am început montarea noilor semne /afișe/panouri care indică imobilele în care sunt amenajate spații pentru adăpostirea civililor. Sunt actualizate, au prevăzute și un cod QR care, după ce se pune camera telefonului mobil în dreptul lui, arată toate adăposturile din oraș. Reinformez timișorenii că, în urmă cu 3 ani, când am preluat mandatul de viceprimar, din 92 adăposturi doar 1(unul!) era intabulat, iar în prezent 56 de adăposturi sunt înscrise în CF. Din păcate, pentru celelalte procedura este mai greoaie, dar progresăm”, spune Tabără.

Mai mult, se dorește și renovarea unei părți a acestor adăposturi,

”Mai mult decât atât, sper ca anul acesta să existe interesul — dincolo de încăpățânarea mea — de a și renova câteva dintre ele. Am spus-o și o repet: trăim vremuri de incertitudine și trebuie să tratăm cu responsabilitate această problemă.”, mai subliniază Tabără.

Comentarii

comentarii