Acasă Actualitate Toleranța, diversitatea și respectul – valori interculturale, dezbătute în cadrul unui workshop...

Toleranța, diversitatea și respectul – valori interculturale, dezbătute în cadrul unui workshop organizat la UVVG

DISTRIBUIȚI

Despre „Valori culturale comune în România și Spania” au discutat ieri studenți și cadre universitare ale Facultății de Științe Socio-Umane, Educație Fizică și Sport a UVVG. Lect. univ. dr. Elena Laura Vulpoiu a susținut o prelegere interesantă pe aceasta temă, punând un accent deosebit pe empatie, în contextul încercărilor grele prin care trece poporul spaniol în această perioadă. Evenimentul a fost  de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad cu sprijinul Centrului Cultural Județean Arad!

„România și Spania sunt două țări cu o istorie bogată ce împărtășesc valori comune, valori ce se transmit din generație în generație, cum ar fi toleranța, diversitatea și respectul. Acestea sunt valori importante chiar și într-o societate modernă, despre care am considerat că este important să le vorbim studenților în workshop-ul de azi. Cu acest prilej vreau să îndreptăm atenția cu empatie și gânduri bune spre poporul spaniol, greu încercat după inundațiile înregistrate în urmă cu câteva zile”, a declarat lect. Univ. dr. Elena Laura Vulpoiu.

„Astăzi ne bucurăm să venim în fața studenților, masteranzilor,  cadrelor didactice și publicului larg, prin vocea colegei noastre Laura Vulpoiu care propune o temă interesantă de coloratură interculturală care vizează raporturile socio culturale dintre România și Spania. Evenimentul este inclus în seria de conferințe organizată cu sprijinul conducerii instituției noastre și totodată al Centrului Cultural Județean Arad, dorind desigur să contribuim la promovarea cunoașterii, a valorilor europene și să oferim studenților și masteranzilor noștri, accesul la opinii valide ale unor specialiști în domeniu”, susține conf. univ. dr. Speranța Milancovici, decan al Facultății de Științe Socio-Umane, Educație Fizică și Sport a UVVG.

Un alt moment important supus atenției asistenței în cadrul întâlnirii a fost ieșirea de sub lumina tiparului a volumului” Haiti și ONU: repere istorice, culturale și de civilizație”, scrisă de lect. univ. dr. Ștefan Iaroslav Daniel. În ciuda faptului că zona Insulelor Caraibe este una cunoscută ca fiind  una paradisiac-turistică, în spatele acestei interfețe se regăsește realitatea cruntă a unei țări măcinate de sărăcie și conflicte politice, sociale sau religioase. Lucrarea este una bine documentată, cu o înaltă încărcătură informațională și emoțională care reușește să transpună cititorul în dura realitate a zonei.

 

Comentarii

comentarii