Acasă Promo Top 10 locuri pe care trebuie să le vezi într-un city-break la...

Top 10 locuri pe care trebuie să le vezi într-un city-break la Budapesta

DISTRIBUIȚI

Într-un top al celor mai frumoase orașe europene, Budapesta ar trebui să ocupe, cu siguranță, unul din primele locuri. Pentru că „Perla Dunării” cum mai este numită capitala Ungariei are una dintre cele mai frumoase arhitecturi europene și își păstrează aerul imperial care te fac să te simți că pășești într-o poveste la care visezi de mult.

Budapesta nu are cum să nu îți placă: de la clădiri somptuoase la muzee diverse, de la băi balneoclimaterice la festivaluri spectaculoase, de la locuri ce abia așteaptă să fie desoperite la mâncăruri delicoase savurate pe malul Dunării, orașul te captivează și îți dai seama rapid că va trebui să te reîntorci cel puțin o dată. Agenția de turism Ultramarin vă recomand cel puțin  10 experiențe pe care trebuie să le trăiți în furmoasa capitală dunăreană:

  1. Parlamentul – cea mai spectaculoasă clădire a Budapestei, așezată superb pe malul Dunării, este cea mai mare clădire din Ungaria, realizată între anii 1885 – 1904 în stil neogotic. Aceasta găzduiește și bijuteriile coroanei, cea mai importantă fiind Coroana Sfântului Ștefan, expusă în holul central al clădirii.
  2. O croazieră pe Dunăre este varianta perfectă pentru a admira ambele maluri ale capitalei maghiare, împodobite cu clădiri care mai de care mai frumoase, superb iluminate pe timpul nopții. Și tot alunecând cu vaporașul pe Dunăre e o ocazie unică să admirați cele nouă poduri construite peste fluviu. Iar dacă decideți să faceți o plimbare pe mal, nu ratați spectacolul celor 60 de pantofi de fier prinși în digul de piatră, un memorial cutremurător dedicat evreilor care, în iarna 1944 – 1945 au fost împușcați pe malurile Dunării de către membrii Partidului Crucilor cu Săgeți.
  3. Piața Eroilor este o piață monumentală largă, situată la capătul celebrului bulevard Andrassy, înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO. În mijlocul frumoasei piețe se află esplanada Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei.
  4. Un simbol al capitalei Ungariei și unul dintre cele mai frumoase obiective de vizitat indiferent de anotimp, este Bastionul Pescarilor, care include și impunătoarea biserică Matthias. Bastionul Pescarilor este o frumoasă terasă din piatră albă, cu un aer de poveste datorat turnulețor, din care priveliștea asupra Budapestei este copleșitoare.
  5. Bazilica Sfântul Ștefan este una dintre cele mai frumoase biserici din Ungaria și cel mai mare edificiu romano-catolic din Budapesta. Din vârful acesteia panorama asupra orașului este încântătoare, iar în interior se află adevărate comori, inclusiv mâna dreaptă a primului rege al Ungariei, cel care a devenit Sfântul Ștefan.
  6. Clădirea Operei din Budapesta, aflată pe Bulevardul Andrassy, este celebră nu doar prin acustica deosebită, ci și prin arhitectură. Clădirea este decorată cu sute de statui și de picturi, atât în interior, cât și pe exterior și a fost proiectată pentru a celebra o sută de ani de la venirea maghiarilor pe aceste tărâmuri.
  7. Denumită și „orașul spa-urilor”, Budapesta se mândrește cu câteva centre de balneoterapie Baia termală Szechenyi, baia termală Gellert și baia termală Dagaly sunt doar trei asemenea spa-uri, pentru care merită să faci o excursie la Budapesta.
  8. Insula Margareta este unul dintre cele mai frumoase și mai prețuite locuri de agrement din Budapesta, pe care se află Baia Palatinus, dar și un teatru și un cinematograf în aer liber. Un obiectiv aparte este castelul de apă, construit în 1911 și care acum servește ca punct de observație panoramică și ca loc de desfășurare al unor evenimente culturale.
  9. Andrassy – cel mai apreciat bulevard din Budapesta a fost inclus în anul 2002 în patrimoniul mondial UNESCO și face legătura între centru și parcul central al orașului. De o parte și de alta a străzii se află palate, teatre, Opera, cafenele cochete și magazine celebre.
  10. Din cele nouă poduri superbe ce leagă cele două maluri ale Dunării în Budapesta, Podul cu Lanțuri este bijuteria absolută. La vremea construirii sale a fost considerat o minune a ingineriei moderne, iar acum este un adevărat punct de atracție datorită decorațiunilor sale din fier forjat, dar întreaga sa apariție îl face demn de a fi numit unul dintre cele mai frumoase poduri ale Europei.

Aproape că nu este loc în Budapesta care să nu creeze un adevărat spectacol al simțurilor, iar experiențele care pot fi trăite în capitala Ungariei sunt unice. Ultramarin vă așteaptă într-un city-break de neuitat din 11 noiembrie, despre care puteți afla mai multe detalii aici: http://www.ultramarintm.ro/d908/weekend-uri/weekend-la-budapesta.html

Comentarii

comentarii