Acasă Actualitate Top 10 parfumuri de damă în 2023

Top 10 parfumuri de damă în 2023

DISTRIBUIȚI

Parfumul este o expresie subtilă a personalității și a rafinamentului unei femei. Acesta reprezintă o poartă către lumea sa interioară, unde fiecare notă parfumată se transformă într-o poveste a trăirilor, a viselor și a feminității. Într-un univers olfactiv, parfumul devine un ambasador al eleganței și al seducției, care îmbracă femeia într-un voal nevăzut, completându-i prezența cu o aură de mister și atracție.

În această incursiune olfactivă, vom descoperi împreună universul fascinant al parfumurilor pentru femei, în care fiecare sticlă adăpostește o poveste unică, o emoție sau un vis ce își păstrează farmecul pe veci într-un flacon bine sigilat.
Dacă și tu vrei să fii parte din călătoria noastră magică în misiunea de descoperire a sinelui, te invităm să faci cunoștință cu acest top 10 parfumuri femei, unde vei descoperi aromele seducătoare ce îți vor captiva sufletul și se vor impregna adânc în minte. Împreună cu experții MAKEUP vom afla care este cel mai bun parfum de damă și cum diferă aromele de la o esență la alta.

1. Lancôme Idole

O licoare dulce cu aromă chypre-florală deschide acest top parfumuri femei! Lansată în anul 2019, Lancôme Idole aduce un omagiu eleganței, purității și gingășiei femeii. Esența înmiresmată creată de parfumieri de vază debutează cu un trio format din acorduri de pară suculentă, bergamotă și piper roz, care ulterior lasă locul nuanțelor de trandafir și iasomie, care vibrează puternic în inima compoziției. Pe fundalul peisajului aromatic își fac apariția note strălucitoare de vanilie, mosc alb, patchouli și cedru, accente ce formează o aură moale, plăcută și captivantă.

2. Yves Saint Laurent Libre
Libre, supranumit cel mai bun parfum de damă, a luat naștere din imaginația parfumierilor Anne Flipo și Carlos Benaim. Esența aromată de tip ambra-fougere regăsește în componența sa note de lavandă, mandarină, coacăze negre și petit grain. În centrul compoziției aromate pulsează accente de iasomie, floare de portocal și lavandă, care ulterior își găsesc echilibrul pe fundalul nuanțelor de mosc, cedru, vanilie de Madagascar și Ambergris. Parfumul întruchipează spiritul libertin, emancipat și nonconformist, care trăiește în interiorul fiecărei femei. Dacă și tu te regăsești în această descriere, atunci accesează https://makeup.ro/categorys/3/ și completează-ți colecția cu propriul tău Libre!

3. Jean Paul Gaultier La Belle

Top 10 parfumuri femei este suplimentat de aroma senzațională a Jean Paul Gaultier La Belle, care i-a forma unui elixir ambra-vanilat ce cucerește inimile femeilor din întreaga lume.
Piramida olfactivă regăsește în vârful său acorduri proaspete de bergamotă și pară, menite să te inspire și să-ți ofere energie. Miezul compoziției este acaparat de note florale și de pielărie, iar baza parfumului este țesută dintr-o combinație suavă de vanilie, ambra și mosc, care transformă întregul tablou înmiresmat într-o capodoperă cu valoare emoțională.

4. Giorgio Armani Emporio Armani In Love With You
Dragoste la prima vedere! Cel puțin asta îți promite apa de parfum In Love With You de la Giorgio Armani. Eroina reprezentată de această esență aromată emană pasiune, senzualitate și eleganță. Aroma floral-fructată se remarcă printr-un buchet senzațional format din accente de zmeură, coacăze negre și vișine. Centrul capodoperei înmiresmate este captivat de nuanțe seducătoare de trandafir, iasomie și pelin, iar sunetul final este format din acorduri exotice de patchouli.

5. Tiziana Terenzi Kirke
Un alt exemplar a ceea ce înseamnă cel mai bun parfum de damă este Kirke by Tiziana Terenzi! Extravagantă, puternică, deosebită, această esență unisex a fost lansată în 2015, dar reușește să cucerească până în prezent, obținând și mai multă popularitate.
Creatorul Paolo Terenzi a inclus toate trăsăturile distinctive ale unei femei contemporane într-un parfum de tip chypre-fructat care se deschide cu note de maracuia, piersică, pară, zmeură, coacăze și nisip. Compoziția îmbietoare continuă cu acorduri de lăcrămioare și se finalizează pe o bază de mosc, lemn de santal, vanilie, patchouli și heliotrop. 

6. Guerlain Mon Guerlain

Mon Guerlain este apa de parfum destinată tuturor femeilor perfecționiste, care tind spre idealism! Aroma fastuoasă se bazează pe un amestec ambra-lemnos specific compozițiilor orientale.
La prima interacțiune își fac apariția note de lavandă și bergamotă, care ulterior lasă locul acordurilor de stânjenel, trandafir și iasomie de Sambac. Pe final se remarcă nuanțe de cumarină, vanilie de Tahiti, lemn de santal australian, lemn dulce, rășină benzoică și patchouli exotic.

7. Dior Miss Dior (2021)

De data asta în top 10 parfumuri femei primează gingășia, exprimată perfect prin prisma apei de parfum Miss Dior! Lansată în anul 2021, capodopera înmiresmată nu încetează să uimească, cucerind femeile prin inocența și subtilitatea notelor.
Compoziția aromată își descoperă splendoarea odată cu debutul acordurilor de bujor, stânjenel și lăcrămioară. Notele de mijloc sunt reprezentate de caisă, trandafir și piersică, iar baza este țesută din accente de vanilie, mosc, boabe de tonka, lemn de santal și rășină benzoică. 

8. Chanel Chance Eau Tendre

O altă compoziție care ar putea să-ți atragă atenția este Chance Eau Tendre de la Chanel! Bogată în acorduri floral-fructate, apa de parfum creată de Jacques Polge spune de o poveste despre frumusețea și inocența femeii.
Piramida olfactivă se deschide cu note de gutuie și grapefruit, un duo amărui care este completat ulterior de dulceața accentelor de iasomie și zambilă. Întreaga combinație înmiresmată este echilibrată pe o bază de mosc, stânjenel, cedru de Virginia și ambra. 

9. Mugler Alien 

Alien nu este doar cel mai bun parfum de damă, dar este și parfumul care îți oferă experiențe interspațiale. Cu o aromă lemnoasă-orientală, esența divină este capabilă să te poarte printre universuri și galaxii greu de imaginat.

Apa de parfum este conceputa prin metamorfoza a trei ingrediente aduse la superlativ. Chiar de la prima interacțiune vei simți intensitatea iasomiei de sambac, după care își va face apariția nuanțe de lemn de cașmir. Spre final, acorduri de ambră cenușie completează acest portret cosmic, adăugând acea urmă de strălucire interstelară. 

10. Valentino Donna Born In Roma

Donna Born In Roma – un amestec între clasicism, modernism și romantism! Aroma by Valentino încheie glorios acest top parfumuri femei, aducând o notă de delicatețe spre sfârșit.
Compoziția savuroasă se deschide cu accente de coacăze negre, piper roz și bergamotă, acompaniate de acorduri centrale de iasomie, iasomie de Sambac și ceai de iasomie, iar traseul de final este creat prin chintesența nuanțelor de cashmeran, lemn de guaiac și vanilie de Bourbon.

Sigur ți-ai ales deja favoritul, deci nu rata șansa să comanzi parfumul mult dorit! MAKEUP aduce mai aproape de tine aroma preferată, răsfățându-te cu oferte senzaționale și prețuri atractive!

Comentarii

comentarii