Acasă Actualitate Top 5 indemnizaţii de şomaj din România

Top 5 indemnizaţii de şomaj din România

DISTRIBUIȚI

Cel mai mare ajutor de şomaj, cât salariul Preşedintelui!

Un român încasează în fiecare lună o indemnizaţie de şomaj de 5.120 lei, aproape cât salariul Preşedintelui României, potrivit datelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Cel mai mare ajutor de şomaj din România îi revine unui fost manager din domeniul Lucrări de instalaţii sanitare, încălzire şi aer condiţionat.

Ca să primească o sumă atât de mare din partea statului, fostul director avea înainte de intrarea în şomaj un salariu de minim 12.000 de euro lunar. Potrivit propriilor declaraţii, Traian Băsescu primeşte în prezent un salariu de 5.400 lei lunar.

Al doilea cel mai mare ajutor de şomaj la nivel naţional îi revine unui fost director de vânzări care a activat în domeniul comercializării de fructe şi legume. În momentul pierderii jobului, acesta câştiga cel puţin 10.000 de euro lunar, din moment ce indemnizaţia de şomaj i-a fost calculată la 4.580 lei.

Un alt român care a trecut direct de la un salariu fabulos la ajutorul de şomaj (pentru care este invidiat de restul şomerilor) este directorul general al unei societăţi comerciale din domeniul comerţului cu amănuntul. Acesta încasează o indemnizaţie de peste 4.000 de lei lunar de la forţele de muncă.

Potrivit legislaţiei în vigoare, indemnizaţia de şomaj se calculează astfel: se acordă 75% din valoarea indicatorului social de referinţă (500 de lei în prezent), la care se adaugă între 3 şi 10% din media salariului brut pe ultimele 12 luni, în funcţie de stagiul de cotizare.

Vezi care sunt cele mai mari 5 indemnizaţii de şomaj din România, pe realitatea.net.

Comentarii

comentarii