Acasă Actualitate Tot în jur de 400 de timișeni vaccinați împotriva COVID-19 și joi,...

Tot în jur de 400 de timișeni vaccinați împotriva COVID-19 și joi, în Timiș

304
DISTRIBUIȚI

Ritmul de vaccinare împotriva COVID-19 în centrele din județul Timiș rămâne relativ constant în ultimele săptămâni, la aproximativ 300-400 de doze administrate zilnic. Joi, 9 septembrie, au fost 421, după ce în ultimele zile numărul a variat astfel: miercuri – 385, marți – 345, luni – 411.

În continuare, timișenii optează cu precădere pe serurile produse de Pfizer și Johnson&Johnson, joi, de exemplu, fiind 242, respectiv 167 de doze administrate. Câte șase persoane au ales Moderna sau AstraZeneca. Recent, au existat și zile când nicio persoană nu se vaccina cu cele două seruri. Vorbind doar de vaccinurile care se administrează în două doze, joi, 117 persoane au primit rapelul.

În total, 227.192 de persoane au finalizat schema de imunizare în Timiș, fie primind două doze de Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, fie fiindu-le administrată unica doză de Johnson&Johnson necesară. Alte 5.933 de persoane au primit, până acum, doar o doză de Pfizer, Moderna sau AstraZeneca.

Așadar, de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș, s-au administrat 427.903 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Reacții adverse au fost raportate în 154 de cazuri, adică într-o proporție de 0,03 % din numărul de vaccinări făcute.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, amintesc reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii