Acasă Actualitate Tot mai mulţi străini încearcă să iasă ilegal din România

Tot mai mulţi străini încearcă să iasă ilegal din România

305
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit 8 persoane care intenţionau să iasă ilegal din România ascunse în diverse mijloace de transport.
Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand au reţinut patru persoane care se aflau ascunse pe axa de la remorca unui TIR, încercând în acest fel să evite controlul de frontieră.
 Luni noaptea, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean grec în vârstă de 59 ani, conducând un automarfar care transporta, conform documentelor de însoţire, ţevi metalice, din Grecia în Germania. La controlul specific efectuat asupra autovehiculului s-au descoperit patru persoane ascunse sub remorca TIR-ului, între lada cu scule şi şasiu. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că cei patru bărbaţi ascunşi sub automarfar sunt cetăţeni de origine irakiană care intenţionau să ajungă ilegal în Germania. Şoferul mijlocului de transport a declarat că nu ştia cum au ajuns cei patru sub remorca maşinii pe care o conducea. Irakienii au spus că au recurs la această metodă deoarece nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici au reţinut patru persoane, care se aflau ascunse sub bancheta dintr-un compartiment cuşetă al unui tren internaţional, încercând în acest fel să evite controlul de frontieră.
Ieri dimineaţă, pe sensul de ieşire din ţară, în trenul internaţional Rapid „Dacia”, care circulă pe relaţia Bucureşti – Viena, au fost descoperite sub bancheta dintr-un compartiment cuşetă al unui tren internaţional patru persoane de sex masculin care încercau să se sustragă controlului de frontieră. În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru bărbaţi sunt cetăţeni din Sri Lanka şi Egipt cu vârste cuprinse între 28 şi 45 ani, intenţionau să ajungă în Austria şi au recurs la această metodă deoarece nu deţineau viză pentru Spaţiul Schengen. Ei au declarat că s-au ascuns sub banchetă înainte ca trenul să ajungă în gara Curtici. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră continuă cercetările.

Comentarii

comentarii