Acasă Eveniment Tot mai multe fapte de natură infracțională la regimul circulației, descoperite în...

Tot mai multe fapte de natură infracțională la regimul circulației, descoperite în zona de competență a ITPF Timișoara

DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au descoperit mai multe fapte de natură infracțională la regimul circulației, înregistrate în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În perioada menționată, poliţiştii frontieră au constatat 6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Obiectul acestor fapte a fost: fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals (permis de conducere fals); conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat; conducerea unui vehicul fără permis de conducere sau care era bun căutat pentru confiscare; în toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

În data de 09.07.2024, în jurul orei 09:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în Belgia. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani a prezentat la control un permis de conducere, care purta însemnele autorităților din Bosnia şi Herţegovina.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat la control nu îndeplineștecondiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Totodată, polițiștii de frontieră au mai constatat faptul că persoana în cauză nu deține și nu a deținut niciodată permis de conducere în România.

Marți, în jurul orei 10.00, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, tot în Punctul de Trecere al Frontierei Cenad – județul Timiș, un cetățean bulgar, în vârstă de 40 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Cehia.

Cu ocazia efectuării controlului, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, motivând că nu are permis de conducere. În urma verificărilor suplimentare efectuate, colegii noștri au constatat că acestanu deține și nu a deținut niciodată permis de conducere eliberat de autoritățile din Bulgaria.

Câteva ore mai târziu, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Cenadjudețul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în România.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani nu a putut prezenta la control permisul de conducere, motivând că nu îl are asupra sa, motiv pentru care colegii noștri au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care au constatat că acesta figurează având dreptul de a conduce suspendat.

În data de 09.07.2024, în jurul orei 11:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, s-a  prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, un cetățean SUA, în vârstă de 63 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Croația.

Bărbatul a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autorităţile din Statul Virginia, SUA, document ce nu este recunoscut de statul român. 

Colegii noștri au efectuat verificări specifice, în urma cărora s-a concluzionat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere internațional.

În data de 09.07.2024, în jurul orei 23:25, în Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, s-a  prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, un cetățean SUA, în vârstă de 27 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Albania.

Bărbatul a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autorităţile din Statul Washington, SUA, document ce nu este recunoscut de statul român. Â

În urma verificări specifice s-a concluzionat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere internațional.

 În data de 09.07.2024, în jurul orei 18:45, în Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, judeţul Timiș, s-a prezentatpentruefectuareaformalităţilor de control, un cetăţeanromân, în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturismînmatriculat în România.

La controlul de frontieră, înurmaverificărilorînbazele de date, s-a constatatfaptulcăautovehicululfigurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Polonia.

Cu privire la aspectele constatate, femeia a declarat că soţul a cumpărat-o din Germania şinu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta se află în atenţia autorităților.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun. Mijlocul de transport în valoare de aproximativ 45.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile, la finalizarea cercetărilor vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Comentarii

comentarii