Acasă Actualitate Tot mai multe orașe și comune din Timiș ies de pe anexele...

Tot mai multe orașe și comune din Timiș ies de pe anexele cu restricții suplimentare. Marți, a fost cazul pentru 12 UAT-uri

353
DISTRIBUIȚI

Marți, 11 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a modificat, încă o dată, scenariile cu restricții pe localități, în funcție de evoluțiile ratelor de infectare pe ultimele 14 zile. Și de această dată, s-au analizat majorările de incidență și s-a făcut reevaluarea la 14 zile a localităților unde care expiră măsurile aplicate anterior. Reamintim, există patru anexe: anexa 1 – rate de peste 7,5, anexa 2 – rate între 4 și 7,5, anexa 3 – rate de peste 3, anexa 4 – rate între 1,5 și 3. În orașele și comunele care nu se găsesc pe niciuna dintre ele, se aplică doar prevederile generale ale Hotărârii de Guvern nr. 432/2021.

Față de ultima ședință, s-a constat o singură majorare care să schimbe și scenariul. Criciova a intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile stabilite pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. „În cazul depășirii unui prag, CJSU constată aplicarea măsurilor restrictive suplimentare în termen de 48 de ore de la depășirea pragului”, amintesc reprezentanții Prefecturii.

La reevaluare, Cenadul a coborât de pe anexa 3 pe anexa 4, iar Jamu Mare și Cenei au trecut din anexa 2 în anexa 4. Mai multe UAT-uri au ieșit de tot de pe anexe. Dintre acestea, Becicherecu Mic, Belinț, Comloșu Mare, Buziaș, Pădureni, Pietroasa, Știuca erau anterior cuprinse pe anexa 4; Bucovăț, Gătaia, Peciu Nou, Pișchia erau pe anexa 3; iar Racovița era anterior pe anexa 2.

La reevaluarea la termen, în unele localități s-a decis prelungirea măsurilor actuale. Astfel, municipiul Lugoj a rămas, pentru încă 14 zile, pe anexa 4, iar Beba Veche a rămas, tot pentru încă 14 zile, pe anexa 3. În continuare, nicio localitate din județul Timiș nu se mai găsește pe anexa 1. Pe anexa 2 sunt patru, pe anexa 3 sunt altele patru, iar pe anexa 4, 24. Măsurile adoptate marți se vor aplica începând de miercuri, 12 mai.

Vă amintim că în toate localitățile cu rate sub 4, magazinele se închid la ora 21.00, iar deplasările se fac doar cu declarație după ora 22.00, la fel și în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în localitățile cu rate între 4 și 7,5.

La rate între 1,5 și 3 unitățile administrativ teritoriale sunt în „scenariu galben”, iar când acestea depășesc pragul de 3 se impune „scenariul roșu”. La rate de sub 1,5, este limitat la 50% accesul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, agențiilor de jocuri de noroc, cinematografelor și instituțiilor de spectacole, în timp ce „pe galben” limitarea este la 30%, iar „pe roșu” accesul în incinta acestora este interzis.

Suplimentar, la rate de peste 4, unitățile economice se închid la ora 18.00, iar circulația se restricționează după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata trece și de 7,5, măsurile se aplică și în restul săptămânii. Dacă rata într-o localitate a trecut de 4 sau de 7,5, restricțiile impuse se modifică doar când aceasta revine sub 3,5 sau, respectiv, 7, și când trec două săptămâni de la impunerea scenariului mai restrictiv.

Listele complete:

HCJSU-64-MODIFICARE-ANEXE

Comentarii

comentarii