Acasă Administraţie „Tot răul spre bine”. O avarie la conducta de gaz Foeni –...

„Tot răul spre bine”. O avarie la conducta de gaz Foeni – Partoș face autoritățile județene nu doar să o remedieze, ci să o înlocuiască

1258
DISTRIBUIȚI

O avarie apărută la conducta de gaz Foeni-Partoș, în zona Cruceni – Grăniceri, pe zona unui dig de retenție aferent râului Timiș, a creat pericolul întreruperii furnizării de gaz în Deta, Banloc, Denta, Voiteg și Moravița. Din această cauză, prefectul Liliana Oneț și președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, s-au întâlnit de urgență, astăzi, cu reprezentanții OMV Petrom, Premier Energy, Delgaz Grid, Transgaz și ai Administrației Bazinale de Apă Banat.

În urma discuțiilor, conducerea OMV Petrom și ABA Banat au promis că în circa trei săptămâni pot să remedieze avaria. În acest termen sunt prevăzute proiectarea, obținerea avizelor în regim de urgență de la ABA Banat și realizarea lucrărilor.

Totuși, cum remedierea avariei nu este o soluție pe termen lung, fiind vorba de o conductă mai veche de 30 de ani, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Gaz Sud, se caută o soluție de înlocuire a conductei, printr-un program guvernamental.

„Trebuie subliniat faptul că în momentul de față  nu este afectată alimentarea cu gaze la consumatorii casnici și instituțiile din cele cinci localități, fiind redusă furnizarea gazului către o serie de consumatori economici mari”, asigură reprezentanții Prefecturii Timiș.

Comentarii

comentarii