Acasă Actualitate Total aservită politic, DSP Timiș schimbă un răspuns oficial, pentru a acoperi...

Total aservită politic, DSP Timiș schimbă un răspuns oficial, pentru a acoperi cu legalitate concertul organizat de primarul Robu

3345
DISTRIBUIȚI

În urma articolului ”La dorința primarului Robu, regulile anti-COVID19 vor fi încălcate, vineri, pe scenă, la concertul Filarmonicii din Parcul Rozelor”, publicat joi, de Ziua de Vest, DSP Timiș a reacționat dovedind că este total aservită intereselor primarului.

ZdV a publicat ieri o adresa trimisă de DSP Timiș în 30 iulie 2020 se arată la cererea lui Ion Vidu, angajat al Filarmonicii Banat, în care se preciza: ”Conform legii 55 din 2020, se interzice desfășurarea evenimentelor în spații deschise, cu excepția celor care se au loc cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică”. Adresa oficială este semnată de directorul DSP Mihaela Daniela Valcovici, de directorul executiv adj sănătate publică Dr. Cioca Flavius și de coordonatorul SCSP Popescu Sorin. Cum primii doi au fost numiți recent în funcții pe linie de partid de Nicolae Robu, nu se cădea să se opună unui eveniment atât de drag primarului PNL, aflat pe deasupra și în campanie electorală. Prun urmare a început denaturarea adevărului.

Conform unui comunicat de vineri al instituției: ”Adresa apărută în spațiul public reprezintă un înscris întocmit de către angajați ai DSPJ Timiș, neconform dispozițiilor legale, motiv pentru care conducerea DSPJ Timis a declanșat o anchetă pentru clarificarea incidentului. Domnului petent Ion Vidu i-a fost emisă o notificare rectificativă”.

”Referitor la adresa întocmită de către reprezentanți ai Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș, cu privire la evenimentul cultural ce urmează a fi susținut în aer liber de către Filarmonica Banatul Timișoara, menționăm faptul că prevederile referitoare la condițiile pentru desfășurarea evenimentelor de tipul concertului în spațiu deschis, sunt prevăzute în Ordinul Comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății,nr. 2.941/1.120/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, cu referire specială la concerte în Capitolul V

Art.8. Măsuri care privesc spațiul/locul:

a)      organizarea spaţiului astfel încât să permită prezenţa a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 m unul faţă de celălalt, alături de toate celelalte prevederi ale legii mai sus-amintite”, se mai precizează în comunicatul DSP.

În plină pandemie, cu peste 1000 de cazuri noi pe zi, conducerea DSP Timiș mai consideră că organizarea unui concert cu sute de participanți și zeci de muzicieni pe scenă ” nu face obiectul actelor de reglementare sanitară emise de către Direcția de Sănătate Publică Timiș”.

”Totodată, precizăm că, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire și pentru funcționarea obiectivelor ce desfășoară activități cu risc pentru starea de sănătate a populației, acest gen de evenimente  nu face obiectul actelor de reglementare sanitară emise de către Direcția de Sănătate Publică Timiș”, se precizează în același comunicat, care nu poartă nici o semnătură, ci doar antetul instituției.

Toate cele specificate în adresa considerată ”neconformă dispozițiilor legale” au fost confirmate și într-o adresă oficială și asumată a ITM Timiș.

În răspunsul primit de Ion Vidu de la ITM Timiș se specifică: ”Conform Anexei 3 din Hotărârea 476/2020 privind măsurile pentru diminuarea tipului de risc, art. 1, în condițiile art. 5, alin. 3, lit. a) din Legea 55 din 2020, se interzice desfășurarea evenimentelor în spații deschise, cu excepția celor care se au loc cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică”.

Comentarii

comentarii