Acasă Actualitate “Totdeauna Politehnica. Totdeauna violet”

“Totdeauna Politehnica. Totdeauna violet”

216
DISTRIBUIȚI

Nemţii, solidari cu timişoreni în lupta pentru culorile clubului
“Oricând poţi să vii cu o carte de vizită cu un egal la Stuttgart… e ceva deosebit”, spune Marius Popovici
Meciul dintre VfB Stuttgart şi FC Timişoara din play-off-ul Champions League s-a încheiat la egalitate: 0-0. Timişorenii au făcut o figură frumoasă, dar nemţii au fost cei care s-au dus mai departe, deoarece au învins cu 2-0 la Timişoara. Totuşi, nemţii au apreciat echipa de pe malul Begăi, care a fost susţinută la Stuttgart de sute de români. Prezent la meci a fost şi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Marius Popovici. În prezent, acesta este împuternicitul preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc în relaţiile cu Austria şi Germania.

“O atmosferă extrem de plăcută, în spiritul fair-play-ului”

“Rezultatul a nemulţumit pe gazde. Ei sperau să dea gol. Am fost peste 500 de timişoreni, druckeri, o atmosferă foarte frumoasă. Ne-a mulţumit rezultatul de aici, nu cel din Timişoara. Au fost 27.000 de spectatori, o atmosferă extrem de plăcută, în spiritul fair-play-ului”, spune Marius Popovici. Cei din Stuttgart ştiu de lupta echipei din Timişoara în ceea ce priveşte recăpătarea culorilor – alb-violet – şi a numelui de Poli (care oricum a rămas în sufletul suporterilor). “Galeria din Stuttgart a scris un lucru extraodrinar pe un banner: «Totdeauna Politehnica. Totdeauna violet». Dedesubt, în limba germană, au scris: «Niciodată tradiţia să nu fie vândută». Au fost de partea noastră”, spune Marius Popovici.

“Un egal aici e un rezultat de palmares”

Cei prezenţi acolo au admirat şi stadionul din Stuttgart la care la începutul anului 1990 a lucrat şi o firmă timişoreană pentru modernizare. “Toţi şi-ar dori un stadion ca la Stuttgart. La plecare din parcare, multe parcări etajate, mulţi mi-au făcut semn de felicitări, că a jucat bine echipa. Un egal aici e un rezultat de palmares. Oricând poţi să vi cu o carte de vizită cu un egal la Stuttgart… e ceva deosebit”, mai spune Marius Popovici. Acum se lucrează la stadion, vor să scoată pista de atletism şi să apropie peluzele de teren. Aşa, peluzele o să fie mai apropiate şi se vor crea mai multe locuri. Pe stadion s-a băut doar bere fără alcool, asta cere Uniunea Europeană. Marius Popovici a fost şi în Bavaria şi la preşedintele Consiliului Judeţean la Boblingen, care va veni în curând într-o vizită în Timişoara şi judeţul Timiş.

Comentarii

comentarii