Acasă Cultura TraCCE. O nouă generație de antreprenori culturali în Timiș, cu sprijinul partenerilor...

TraCCE. O nouă generație de antreprenori culturali în Timiș, cu sprijinul partenerilor din Austria, Germania, Grecia și România

DISTRIBUIȚI

Centrul pentru Antreprenoriat Social Timișoara organizează evenimentul de prezentare a rezultatelor proiectului Community Enabled Open Training on Creative & Cultural Entrepreneurship (TraCCE) cu titlul ”O nouă generație de antreprenori europeni în sectorul creativ și cultural”.

În 2023, Timişoara, în calitate de Capitală Europeană a Culturii, şi-a asumat promovarea dialogului intercultural, implicarea cetățenilor în viața orașului și promovarea antreprenoriatului cultural și în industrii creative. Fondurile disponibile, interesul public generat de acest program, numeroasele evenimente culturale reprezintă oportunități de afaceri pentru cei ce activează în industrii culturale și creative: film, televiziune, radio, muzică, cărți, presă, design, arhitectură, publicitate, jocuri video etc.

În acest sens, evenimentul este deschis tuturor celor interesați de sectorul creativ și cultural: noi și viitori antreprenori, profesori, formatori, reprezentanți ai firmelor și autorităților publice. În cadrul dezbaterii, vor avea loc prezentări și discuții privitoare la specificitățile antreprenoriatului în industrii culturale și creative.

Evenimentul  va avea loc joi, 9 februarie 2023, ora 11.00, în mansarda Facultății de Arte și Design, Timișoara, str. Oituz nr. 4. Înregistrarea participanților se face online, completând acest document până în 6.02.2023. Numărul de locuri este limitat! Înscrieți-vă acum!

Proiectul TraCCE își propune să ofere oportunități de formare atât pentru formatori, cât și pentru cursanți, menite să contribuie la dezvoltarea următoarei generații de antreprenori în sectorul creativ și cultural. Proiectul are o abordare transnațională, bazată pe perspectiva mai multor părți interesate, și vizează elaborarea unui curriculum pentru formarea de antreprenori, respectiv desfășurarea unui program de formare de formatori (train of trainers). Acestea sunt oferite de către echipa de proiect tuturor celor interesați în regim de acces deschis (open access), într-un mediu virtual de învățare.

Proiectul TraCCE este derulat cu finanțare prin programul european Erasmus+ de către un consorțiu internațional format din parteneri instituționali din patru țări: Austria, Germania, Grecia și România. Din consorțiu fac parte instituții publice, universități, institute de cercetare și organizații neguvernamentale ce activează în domeniu. Din consorțiu fac parte trei instituții din Timișoara: Primăria Municipiului Timișoara, Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica Timișoara. Detalii despre eveniment și proiect: https://tracce-project.eu, https://www.facebook.com/Tracce-Romania-104539358427582, nicolae.bibu@e-uvt.ro.

 

Comentarii

comentarii