Acasă Actualitate „Trădătorii” din PNŢCD – la judecată! Boncea şi Herzog – propuşi pentru...

„Trădătorii” din PNŢCD – la judecată! Boncea şi Herzog – propuşi pentru excludere

DISTRIBUIȚI

pntcd congres alegere pavelescu iulie 2010

Cei doi consilieri locali ai PNŢCD care au semnat protocolul de colaborare cu PSD în consiliul local sunt propuşi de către partidul din care provin pentru excludere. Judecata va avea loc vineri, la ora 8 dimineaţa.

„Am luat act de acest protocol, de o întinare a moralităţii PNŢCD. Consternaţi de această trădare am decis convocarea unei şedinţe extraordinare a biroului de conducere al PNŢCD pentru vineri dimineaţă la ora 8, la care au fost convocaţi cei doi consilieri Bogdan Herzog şi Flavius Boncea, convocare care urmează să fie afişată şi de către executorul judecătoresc. Îi chemăm la această şedinţă pentru a îi judeca, a le judeca faptele săvârşite, abaterile de la statutul PNŢCD şi propunerea mea de excludere a celor doi din PNŢCD”, spune Cirprian Mihok, preşedintele PNŢCD Timişoara.

„O bătaie de joc la adresa celor care au crezut în ţelurile dreptei”

Reprezentanţii PNŢCD Timişoara spun că semnarea acestui protocol este contrar principiilor partidului, aceştia dorind o colaborare pe partea dreaptă a eşicherului politic. „Am crescut ca şi anticomunist, la Timişoara s-a semnat punctul 8 în ce priveşte deconspirarea atrocităţilor săvârşite de comunişti, la Timişoara şi-au dat viaţa sau au rămas schilodiţi oameni care au luptat împotriva comunismului. Nu voi accepta să negoiez niciodată principii – păstrez tradiţia şi împlinesc acel set de valori lăsat moştenire de Corneliu Coposu. La un anumit moment partidul a fost închinat neocomuniştilor prin asocierea cu Geoană, partidul a defilat cu Mircea Geoană doar pentru a face un gest antibăsist. Atunci ne-am dezis de ţelurile noastre anticomuniste. Acest gst se repetă în momentul de faţă prin aceşti aşa-zişi reprezentanţi PNŢCD – această alăturare de prost augur este percepută de către timişoreni ca o bătaie de joc la adresa celor care au crezut în ţelurile dreptei”, spune Ciprian Mihok, preşedinte PNŢCD Timişoara.

„Pentru aceste fapte vor plăti, fiindcă au produs un prejudiciu incomensurabil”

„Dacă Titu Bojin (n.r. preşedintele PSD Timiş) ar fi dorit o poziţie oficială ar fi trebuit să vorbească cu Ciprian Mihok. Reversul va fi foarte scump pentru ei, din păcate se bazează pe cai morţi. Vin şi îi spun lui Gheorghe Ciuhandu să-i fie ruşine de trei ori pentru gestul de a vinde partidul PNŢCD. Eu doresc să fie exclus din PNŢCD- acesta este al doilea gest major de pulverizare a patidului. Primu gest a fost acela în care partidul nu a pierdut primăria, ci a predat-o. Trebuie să fie exclus din PNŢCD. Când a făcut alianţă cu PSD a făcut-o Gheorghe Ciuhandu, pentru că nu se înţelegea cu Dorel Borza. Şi-a permis să falsifice toate aceste principii. PNŢCD este cel mai puternic şi cel mai nepătat adversar ideologic al PSD. Nu o fi Nicolae Robu cel mai strălucit dintre primari, dar avem o datorie morală pentru oamenii care ne-au mandatat. Nu să ne ducem să ne raliem cu PSD. Pentru aceste fapte vor plăti, fiindcă au produs un prejudiciu incomensurabil. Ei au fost la o întâlnire şi au semnat nişte hârtii. Această situaţie trebuie să încceteze la finalul săptămânii. Atrag atenţia lui Adrian Orza că nu este independent”, spune Corado Toader, membru PNŢCD, fost consilier local al acestui partid.

O sancţiune „extremă” pentru doi „trădători”

„Lucrurile merg la extrem deoarece au fost duse la extrem de cei doi trădători a idealurilor partidului. Ceea ce atrage după sine o sancţiune extremă”, spune Mihok. Dacă menbri consiliului local nu vor lua decizia de vacantare a posturilor o poate lua prefectul, dacă nu, reprezentanţii PNŢCD Timiş vor ataca în contencios-administrativ. „Aceste două persoane sunt păpuşate de Gheorghe Ciuhandu”, spune Corado Toader. Următorii pe listă pentru a-i înlocui pe cei doi consilieri locali sunt Liviu Popescu şi Valentin Moldovan.

Comentarii

comentarii