Acasă Actualitate Tradiții multiculturale bănățene în spațiul european, la Universitatea de Științele Vieții Timișoara

Tradiții multiculturale bănățene în spațiul european, la Universitatea de Științele Vieții Timișoara

DISTRIBUIȚI

În data de 27 iunie, la ora 13.00, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității de Ştiinţele Vieții „Regele Mihai I” din Timişoara (USVT), găzduiește manifestarea culinară “Tradiții multiculturale bănățene în spațiul european”, finanţat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023″.

Evenimentul își propune să valorifice potențialul multicultural, multietnic și multiconfesional al orașului de pe Bega, prin organizarea unui eveniment educativ cultural menit să pună specialități culinare aparținând minorităților din zona Banatului pe harta gastronomiei tradiționale multiculturale europene.

Participanților la eveniment – studenți, masteranzi și doctoranzi români și străini din cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, coordonați de maeștrii în artă culinară – li se oferă posibilitatea  de a experimenta  “arta” și “tehnica” preparării alimentelor.

De asemenea, vor putea degusta și aprecia produsele tradiționale specifice bucătăriei românești, alături de cele ale minorităților germane, sârbești și maghiare, dar și de a promova gusturile, aromele și preparatele care deosebesc Banatul de alte regiuni ale țării.

Comentarii

comentarii