Acasă Eveniment Tradiţionalul pelerinaj al catolicilor bănăţeni la Mănăstirea Maria Radna din Lipova

Tradiţionalul pelerinaj al catolicilor bănăţeni la Mănăstirea Maria Radna din Lipova

412
DISTRIBUIȚI

vineri si sambata manastirea-maria-radna facc7c3870c74fVineri, 1 august, va avea loc şi un concert caritabil în Timişoara pentru strângerea de fonduri destinate reabilitării Bazilicii Maria Radna

Sâmbătă, 2 august, Episcopia Romano-Catolică Timişoara organizează, la Mănăstirea Maria-Radna din Lipova, judeţul Arad, tradiţionalul pelerinaj al catolicilor bănățeni. În acelaşi timp, are loc şi cel de-al patrulea pelerinaj al germanilor bănățeni de pretutindeni, cu prilejul sărbătorii franciscane „Porțiuncula“.

Sfânta Liturghie pontificală va fi celebrată, la ora 11, de Excelența Sa dr. Reinhardt Hauke, episcop auxiliar de Erfurt și delegat al Conferinței Episcopilor Catolici Germani pentru Refugiați și Emigranți, în concelebrare cu Excelența Sa dr. h.c. Martin Roos, episcop de Timișoara și cu preoții prezenți.

De asemenea, Episcopia Romano-Catolică mai organizează vineri, 1 august, de la ora 19.30, un concert extraordinar vocal-instrumental caritabil (orgă) la Catedrala Romano-Catolică din Piața Unirii nr. 12. Din program vor face parte piese muzicale de excepție, printre care mai multe Toccate pentru orgă, arii și duete de Gounod, Delibes, Donizetti, Mendelssohn, precum și ale compozitorilor  bănățeni Franz Limmer (1808 Viena – 1847 Timisoara) şi Eduard August Molnar (1841-1912).
Scopul concertului este strângerea de fonduri și donații în beneficiul lucrărilor de restaurare și renovare la Bazilica Maria-Radna, din județul Arad.

Comentarii

comentarii