Acasă Eveniment Traficant de migranți din Caraș-Severin, trimis în judecată. A preluat șapte indieni...

Traficant de migranți din Caraș-Severin, trimis în judecată. A preluat șapte indieni de lângă frontiera cu Serbia și urma să îi trimită în Ungaria, de la Timișoara

DISTRIBUIȚI
sursă: arhivă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin anunță joi, 5 ianuarie, că a finalizat cercetările într-un dosar privind traficul de migranți. Astfel, miercuri, o persoană a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârșirea faptei de trafic de migranți. Inculpatul, R. F., ar fi preluat șapte cetățeni indieni de lângă frontiera cu Serbia, în apropiere de localitatea Iam, județul Caraș-Severin, cu gândul de a-i aduce la Timișoara și trimite mai departe, spre Ungaria.

Mai multe detalii în comunicatul parchetului:

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au  finalizat urmărirea penală în dosarul nr. 473/P/2022,  în data de 04.01.2023, fiind emis rechizitoriu, inculpatul R.F. fiind trimis în judecată, în stare de arest preventiv,  pentru săvârșirea infracţiunii  de de trafic de migranţi, prev. de art. 263 alin. 1 şi 2 lit. a Cp., cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cp.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 16 decembrie 2022, în jurul orelor 12.00, în zona situată imediat după frontiera de stat cu Republica Serbia, la aproximativ 400-500 metri de localitatea Iam, judeţul Caraş-Severin,  inculpatul R. F. a îndrumat şi călăuzit, un grup format din şapte migranţi de origine indiană, migranţi ce au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România, intenţionând să îi conducă pedestru înspre un autorturism cu care cei şapte migranţi urmau să fie transportaţi până în municipiul Timişoara, pentru ca mai apoi aceştia să fie preluaţi de alte persoane şi să treacă ilegal frontiera de stat a României înspre Ungaria, având ca destinaţie finală ţări din vestul Europei, inculpatul săvârşind acţiunile ilicite cu scopul de a obţine suma de 300 de euro, promisă pentru săvărşirea infracţiunii.

Dosarul a fost înaintat în data de 04.01.2023 la Tribunalul Caraş-Severin. Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Comentarii

comentarii