Acasă Eveniment Traficanții în dosarul primului laborator clandestin din România de extragere a cocainei,...

Traficanții în dosarul primului laborator clandestin din România de extragere a cocainei, arestați preventiv

DISTRIBUIȚI

Tribunalul Bucureşti a dispus marţi arestarea preventivă pentru 30 de zile a cinci persoane suspecte de trafic de droguri – doi români, doi columbieni şi un israelian, acuzați că au creat într-o cabană din judeţul Bihor primul laborator clandestin din România de extragere a cocainei.

Au apărut noi detalii în cazul laboratorului ilegal în care se extrăgea cocaină din cafea. Doi dintre cei 5 traficanţi de droguri care au fost prinşi de poliţiştii şi procurorii DIICOT sunt chimişti ai celebrului cartel Cali din Columbia. Pe lângă cei doi columbieni, au mai fost reținuți doi români și un israelian specializați în procese chimice care se ocupau cu separarea cocainei de boabele de cafea ca mai apoi să le vândă. 200.000 de euro valorau drogurile găsite de polițiști pe piața neagră.

Cei doi columbieni, împreună cu doi români şi un om de afaceri israelian stabilit în Bucureşti, au pus la cale o reţea de trafic de droguri, pe ruta Columbia-România, cu cocaină amestecată în cafea.

Potrivit unor surse, chimiștii sunt columbienii Paco Marin Os Pitia, membru important în clanul Cali, în vârstă de 61 de ani, cunoscut ca fiind și asasin plătit, și Daniel Salazar, în vârstă de 28 de ani, care este cărăușul cartelului.

În afacerea ilegală au intrat și doi români care preluau marfa și, practic, separau cafeaua de cocaină printr-un proces amănunțit pe care îl studiaseră cu atenție.

Oameni legii au intrat pe fir și și-au dat seama că cei doi români își închiriaseră inclusiv o cabană din județul Bihor, acolo unde își amenajaseră un adevărat laborator în care extrăgeau drogurile. Mai mult, spun anchetatorii, românii voiau să-și cumpere aparatură ultraperformantă care să-i ajute să separe cât mai eficient cocaina de cafea.

În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate procaină, 128 de grame de cocaină maronie și un amestec de cocaină și cafea care cântărea câteva kilograme. Cinci persoane au fost deja reținute pentru 24 de ore, doi columbieni, doi români și un israelian stabilit în București. Drogurile confiscate de oamenii legii valorau pe piața substanțelor interzise în jur de 200.000 de euro.

Săptămâna trecută, o altă captură uriașă a fost descoperită de autoritățile române. 24 de tone de pământ de flori a fost amestecat cu cea mai scumpă cocaină care provine de la cel mai mare cartel din Columbia.

Comentarii

comentarii