Acasă Actualitate Traficul rutier a scăzut cu 30%, în Calea Şagului şi Calea Aradului

Traficul rutier a scăzut cu 30%, în Calea Şagului şi Calea Aradului

DISTRIBUIȚI

După redeschiderea şoselei de centură Arad – Lugoj
Conform Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara, pentru Calea Aradului, numărul de maşini s-a redus de la 2.214 autovehicule (măsurătoarea din 5 august 2010), la 1.646 autovehicule (măsurătoarea din 17 august 2010). Pentru Calea Şagului, numărul de maşini s-a redus de la 2.476 autovehicule (măsurătoarea din 10 august), la 2.155 autovehicule (măsurătoarea din 18 august). Poliţia Rutieră Timiş a emis două amenzi contravenţionale, în valoare de 1.080 lei şi 17 avertismente.

Neregulile din trafic

Adrian Orza, viceprimarul Timişoarei, a declarat că, pentru o mai bună cunoaştere a problemelor privind poluarea atmosferică, în special controlul pulberilor în suspensie şi sedimentabile, în conformitate cu prevederile Codului Rutier, consilierii Direcţiei de Mediu au continuat acţiunile de măsurare a traficului auto pe Calea Aradului şi Calea Şagului. Astfel, împreună cu un echipaj al Poliţiei Rutiere Timişoara, au fost realizate, în zilele de marţi, 17 august şi miercuri, 18 august, în intervalul orar 13,30-14,30, acţiuni de monitorizare în acest sens. Valorile de trafic au scăzut, odată cu redeschiderea şoselei de centură Arad-Lugoj, iar numărul de autoturisme s-a redus cu 30%. “Un aspect demn de remarcat este faptul că 251 de autovehicule prezentau o stare precară de curăţenie (caroserie prăfuită, jenţi şi anvelope încărcate cu noroi, prelate la maşinile de mare tonaj incorect montate, respectiv lipsa prelatelor la maşinile care transportă materiale de construcţii şi agregate minerale). Dinamica traficului rutier şi numărul mare de maşini murdare sunt elementele care vehiculează, în mod clar, cantităţi mari de praf şi noxe, impurităţi care afectează sever calitatea aerului”, a declarat Orza. Aceste determinări s-au realizat în zonele de influenţă a staţiilor fixe de monitorizare a calităţii aerului, de pe Calea Aradului şi Calea Şagului. De asemenea, consilierii de specialitate din cadrul Direcţiei de Mediu au emis, în lunile iulie şi august, 7 amenzi contravenţionale şi 19 somaţii la societăţi comerciale şi persoane fizice, pentru nerespectarea prevederilor HCL 371/2007.

Trebuie respectată legea

Primăria Timişoara atrage atenţia tuturor cetăţenilor privind însemnătatea respectării prevederilor Hotărârilor de Consiliu Local 43/2009 – Regulamentului privind factorii de mediu din zona metropolitană Timişoara, 453/2007 – Regulamentului Serviciului de Salubrizare şi 371/2007 – privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara. “Respectarea acestor reglementari pot conduce, într-un timp relativ scurt, la reducerea semnificativă a cantităţilor de praf antrenate în atmosferă, putând astfel spune despre acest oraş că merită statutul de al doilea pol naţional de creştere şi din punct de vedere al mediului, şi implicit al dezvoltării durabile, a unui climat sănătos pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător”, a spus Orza.

Comentarii

comentarii