Acasă Administraţie Tram-train-ul Reșița – Timișoara merge înainte. Se va folosi infrastructura feroviară existentă,...

Tram-train-ul Reșița – Timișoara merge înainte. Se va folosi infrastructura feroviară existentă, dar adusă la standarde actuale

714
DISTRIBUIȚI

Infrastructura feroviară dintre Reșița și Timișoara va fi reabilitată și adusă la standardele actuale în domeniu, urmând să fie folosită pentru realizarea legăturii de cale ferată dintre capitala Carașului și cea a Timișului. De asemenea, proiectul include și linia de tren care leagă Timișoara de Moravița, și de aici cu coridorul de transport european TEN T, care ar urma să fie, de asemenea reabilitat, a anunțat Alin Nica.

”Viziunea noastră asupra dezvoltării Timișului pornește de la investițiile necesare creșterii calității vieții cetățenilor. Administrațiile din regiune  și-au propus modernizarea infrastructurii feroviare pe ruta Reșița Sud – Bocșa – Timiș și asigurarea legăturii spre Aeroportul Timișoara. De asemenea, asigurarea legăturii feroviare Timișoara – Voiteg – Moravița, care leagă Timișoara de coridorul feroviar TEN T. Aceste investiții au fost deja incluse în parteneriatul cu Primăria Timișoara, Consilul Județean Caraș-Severin și Primăria Municipiului Reșița. Cred că acest proiect va dinamiza regiunea și va rezolva și problema forței de muncă din județul nostru și din județul limitrof”, spune Alin Nica.

Calea ferată folosită pentru noua legătură feroviară este, de fapt, cea existentă și acum, dar care va fi reabilitată integral. Într-o etapă ulterioară se va putea vorbi și despre cine va opera noile trenuri. Soluții există, spune Nica.

Comentarii

comentarii