Acasă Actualitate Tramvaiul 5 a deraiat la inaugurare, în bucla de pe Bogdăneștilor

Tramvaiul 5 a deraiat la inaugurare, în bucla de pe Bogdăneștilor

DISTRIBUIȚI

Vineri, 7 iunie 2024, în jurul orei 19:40, tramvaiul 5 a deraiat exact în bucla nou-inaugurată de pe bulevardul Bogdăneștilor chiar la evenimentul de inaugurare anunțat cu mare fală de primarul Dominic Fritz.

„Tramvaiul 5 e din nou pe linii după o așteptare de 7 ani. Reconectăm Ronațul cu capătul celălalt al orașului, cu tramvaiul. Sunt încrezător că tot mai mulți timișoreni vor alege deplasarea cu tramvaiul, având în vedere că avem condiții de călătorie mult, mult mai bune: tramvaie noi, infrastructură nouă, stații de așteptare accesibile tuturor. Lucrările nu s-au terminat, continuăm la Solventul. În viitor, linia de tramvai va continua prin pasajul și podul de la Solventul până la depoul din Dâmbovița și va conecta și mai bine zona Ronaț-Blașcovici de oraș”, a declarat la prânz, primarul Dominic Fritz.

Multe persoane din echipa de coordonare a lucrărilor au insistat ca primarul Fritz să se nu forțeze electoral inaugurarea, pentru că mai sunt lucrări de făcut. Ce comunicatorii primăriei numeau ”câteva retușuri”, în fapt alinierea greșită a șinelor în faimoasa buclă, au dus, la probele de vineri dimineața la avarierea a două tramvaie, prin ruperea a trei pantografe.

Spre seară tramvaiul care circula pe linie a deraiat. Conform primelor informații furnizate nu există răniți. Starea tehnică a tramvaiului deraiat trebuie evaluate de către tehnicienii turci, fiind un vehicul cu tehnică sofisticată și multe componente electronice. Mai multe echipe ale STPT s-au deplasat la fața locului pentru a stabili cauzele dar și pentru a repune tramvaiul pe șine.

Comentarii

comentarii