Acasă Actualitate Tramvaiul “Autentic”, un mister pentru timişoreni

Tramvaiul “Autentic”, un mister pentru timişoreni

1905
DISTRIBUIȚI

Mulţi timişoreni au văzut un tip nou de tramvai care circulă prin oraş, e deosebit de “Armoniile” locului şi se numeşte “Autentic”. Unii dintre concitadini îl apreciază şi şi-ar dori ceva asemănător şi în Timişoara, pentru că are capacitate mai mare, spre deosebire de vagoanele “Armonia”, care nici nu au două vagoane, nici nu au capacitatea suficient de mare, mai ales la ore de vârf. 

Timişoreanul Ovidiu Vasiliu‎ scrie pe pagina sa de facebook:

“Azi în timp ce foloseam un bancomat în zona magazinului Bega am observat un tramvai Autentic. Știind că testele s-au finalizat cu mai bine de 6 luni în urmă m-am uitat mai atent și am văzut “6” la indicatorul rutei. Hopa, asta merită studiat! Am terminat operaţiunea și pentru că eram cu bicicleta l-am ajuns la 700 și apoi l-am urmărit îndeaproape ca să-mi confirm că Autentic tramvai modern, cu podea joasă, zgomot redus în circulaţie și capacitate mare de transport. A, și mai rămân și întrebările la care sper că cititorii noștri din presă vor găsi răspunsurile:

  1. Tramvaiele Autentic îs utile, moderne, frumoase – într-un cuvânt binevenite în Timișoara dar… totuși, cu ce ocazie pe aici din moment ce-s înmatriculate în Arad?
  2. E vreun aranjament între STP-uri și așa cum Deva a închiriat autobuze de la Timișoara, Timișoara a închiriat tramvaie de la Arad?
  3. Dacă nu-s închiriate atunci nu cumva asocierea care a câștigat contractul de modernizare a tramvaielor vechi a hotărât că decât să mai modernizeze și ultimele vagoane din contract și să acorde garanție – cine știe cât de costisitoare- mai bine oferă direct tramvaiele noi iar diferența de preţ o “recuperează” din testele de anduranţă pentru modelul nou/modelele noi și evitarea cheltuielilor de reparare a “Armoniilor”? (…).”

Comentarii

comentarii