Acasă Cultura „transfiGURAre” a artistei Adriana Ilin Tomici, la Galeria Calina

„transfiGURAre” a artistei Adriana Ilin Tomici, la Galeria Calina

385
DISTRIBUIȚI

Aşa cum i-a obişnuit pe consumatorii de artă din Timişoara, Galeria Calina – Spaţiu de Artă Contemporană pregăteşte o nouă expoziţie. După „Livada cu aşteptări” a lui Constantin Flondor, spaţiul expoziţional de pe strada Mărăşeşti nr. 1-3 va găzdui, luni, 23 ianuarie, de la ora 18.00, vernisajul expoziţiei „transfiGURAre”, a artistei Adriana Ilin Tomici.

„Cum arată un corp golit de organe, de spirit, de vitalitate, devenit un suport pentru cei din jur? Un corp a cărui materie este singura în măsură să îl definească? Artista Adriana Ilin Tomici alege să expună de data aceasta obiecte antropomorfice alcătuite din elemente ale spaţiului domestic: aspirator, tuburi, scaune, linguri de lemn, pahare, ceasuri. Fiecare personaj al artistei este o construcţie plină de umor şi ironie a câte unei tipologii umane, foarte schematic prezentată prin exagerarea intenţionată a unor caracteristici fizice. Reprezentând câte o categorie socială sau un tip de personalitate, oamenii-obiecte nu sunt înfricoşători sau respingători pentru artistă. Sunt analizaţi şi apoi grupaţi în funcţie de observaţiile ei asupra unei societăţi văzute ca un deformator permanent al umanului”, spune artista Diana Marincu, în prezentarea expoziţiei care se va deschide luni la Galeria Calina. A

rtista Adriana Ilin Tomici s-a născut pe 12 iulie 1957, la Moldova Noua, în judeţul Caraş-Severin. A absolvit Institutul Politehnic „Traian Vuia” Timişoara, Şcoala Populară de Arte şi Facultatea de Arte Plastice, specializarea pictură, în clasa profesorului Romul Nuţiu. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din anul 1998, artista a participat cu lucrări personale la zeci de expoziţii individuale şi de grup.

Comentarii

comentarii