Acasă Actualitate Transportatorii nu au blocat intrarea în Timişoara, însă au demontat semnele rutiere...

Transportatorii nu au blocat intrarea în Timişoara, însă au demontat semnele rutiere de restricţie – FOTO

DISTRIBUIȚI
Augustin Hagiu, Presedintele Federatiei Operatorilor de Transport RutierDupă ce primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, anunţa că de la 1 martie, camioanele cu masa peste 7,5 tone nu vor mai putea intra în Timişoara, reprezentanţii transportatorilor au ameninţat, săptămâna trecută, că vor bloca, chiar de Mărţişor, intrarea în Timişoara, dinspre Lugoj. Poliţişti, jandarmi şi poliţişti comunitari s-au prezentat, luni, de dimineaţă, la intrarea în oraş, pentru a-i întâmpina pe protestatari şi a evita eventuale incidente. Nu au apărut, aşa cum era de aşteptat, zeci de tiruri care să blocheze accesul în oraş, în schimb şi-au făcut apariţia reprezentanţii transportatorilor, care s-au apucat să demonteze indicatoarele rutiere montate de municipalitate prin care se interzicea accesul în Timişoara al vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

{vsig}galerie/protesttransportatori{/vsig}

 Restricţia se aplica în baza unei hotărâri a Comisiei de circulaţie de pe lângă Primăria Timişoara, după ce prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a atacat tot ce Consiliul Local Timişoara hotărâse privind taxa de tranzit a Timişoarei, pentru a o bloca, după ce a declarat că o consideră discriminatorie pentru că nu ar fi urmat să fie plătită şi de timişeni. 
Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 şi Federaţia Operatorilor Români de Transport au adus, luni, la intrarea în Timişoara, o după pe care au afişat un banner cu următorul mesaj: „Nu fărâmiţaţi România! Vrem centuri ocolitoare şi nu taxe înrobitoare! Unde sunt banii noştri? Vreţi să trăiţi izolaţi? Stop abuzurilor!”. Transportatorii adresau însă mesajul cui nu trebuia. Asta pentru că nu plătesc taxe înrobitoare Timişoarei sau Timişului, ci la nivel central, de acolo de unde ar trebui gestiona şi problema centurilor ocolitoare. Ministerul Transporturilor nu s-a prea strofocat însă până acum să rezolve problema centurii de ocolire a Timişoarei, din care până acum există doar un sfert. 
Dacă bannerul expus de transportatorii nemulţumiţi a fost doar greşit adresat, acţiunea protestatarilor de a demonta plăcuţele ar putea avea unele repercusiuni. Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş, a declarat că cei care au demontat indicatoarele rutiere riscă întocmirea de dosar penal şi chiar să fie închişi de la şase luni la doi ani. 
Cert este că, deşi conform Comisiei de circulaţie tirurile nu ar mai putea intra în Timişoara, nimeni nu le-a împiedicat nici astăzi. Iar Taxa de tranzit, atacată de prefect, nu poate fi pusă în aplicare. Prefectul nu doreşte să cedeze, primarul Ciuhandu nici atât, susţinut şi de cei mai mulţi dintre consilierii locali, iar transportatorii continuă să lupte pentru dreptul la liberă circulaţie.    
 

Comentarii

comentarii