Acasă Actualitate Treceri de pietoni care se opresc în copaci sau în stâlpi, pe...

Treceri de pietoni care se opresc în copaci sau în stâlpi, pe Calea Stan Vidrighin din Timișoara

229
DISTRIBUIȚI

Un timișorean ne-a sesizat că, pe Calea Stan Vidrighin, una dintre trecerile de pietoni dă direct într-un copac. Ce e drept, situația nu este deloc nouă și nu pare prea alarmantă. La o privire mai atentă, însă, se observă că și alte treceri de pe aceeași stradă dau fie în alți copaci, fie în stâlpi de iluminat, iar unele nici măcar nu sunt foarte vizibile pentru participanții la traficul rutier.

În martie, primarul Dominic Fritz și Emanuel Reitmaier, directorul tehnic infrastructură al Diviziei Timișoara a Porr Construct, au semnat contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea liniilor de tramvai și a tramelor stradale pe Calea Stan Vidrighin, unul în valoare de 68,4 milioane de lei, fără TVA. Momentan, obiectivul înaintat de fosta administrație se finanțează din bugetul local, însă edilul-șef spunea că speră să obțină fonduri fie europene prin POR, fie prin PNRR. Dacă se respectă termenul de proiectare, de șase luni, în toamnă ar trebui să înceapă și lucrările.

Printre altele, vor fi schimbate liniile de tramvai, vor fi amenajate 10 stații de tramvai, piste de biciclete, se va lucra și la rețelele supra- și subterane iar 12.000 de metri pătrați vor fi dedicați spațiului verde. Poate, cu această ocazie, dacă obiectivul tot este în faza de proiectare, vor fi regândite și trecerile de pietoni.

Comentarii

comentarii