Acasă Eveniment Trei albanezi cu interdicție de a intra în Spațiul Schengen au încercat...

Trei albanezi cu interdicție de a intra în Spațiul Schengen au încercat să ajungă din Serbia în vestul Europei, via România. Au fost prinși în apropiere de Jimbolia

1166
DISTRIBUIȚI

Trei cetățeni albanezi au fost prinși, în noapte de marți spre miercuri, încercând să ajungă ilegal în România. Aceștia se deplasau pe jos dinspre frontiera cu Serbia, fiind observați de polițiștii de frontieră după ce deja au intrat în țara noastră.

Mai exact, pe 3 noiembrie, în jurul orei 23.30, cei trei albanezi au fost depistați de polițiștii de frontieră ai S.P.F. Jimbolia, în apropierea orașului, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră. Albanezii, nejustificându-și prezența în zonă, au fost duși la sediul instituției, unde s-a stabilit că aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

 „Cei trei albanezi au fost preluaţi de către autorităţile sârbe în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră i-au dus pe cei în cauză la sediul instituţiei pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani. Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Cei trei albanezi vor fi cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Aceștia au fost preluaţi de către autorităţile sârbe, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

Comentarii

comentarii