Acasă Actualitate Trei angajate din căminele de bătrâni din Timiș depistate cu COVID19

Trei angajate din căminele de bătrâni din Timiș depistate cu COVID19

1088
DISTRIBUIȚI

Un număr de aproximativ 500 de persoane au fost testate de către DSP Timiș din cadrul personalului de îngrijire din centrele rezidențiale de asistență a vârstnicilor din județ.

Dintre acestea au fost depistate pozitiv trei angajate ale acestor centre.

Aceste persoane au fost în izolare la domiciliu și nu au intrat în contact cu personalul și cu persoanele asistate din centre.

Trebuie menționat faptul că sunt testați toți angajații acestor centre care s-au aflat, timp 14 zile, în izolare la domiciliu.

Conform Ordonanței “se instituie, pe perioada stării de urgență, măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor (….) pe o perioada de 14 zile.

Perioada (…) este urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezența personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi”. 

Personalul de îngrijire își va putea relua activitatea doar dacă rezultatul testului pentru virusul SARS-CoV-2 va fi negativ. Testările vor continua și în perioada următoare pentru toți angajații centrelor de îngrijire care vor ieși din perioada de 14 zile de izolare.

Comentarii

comentarii