Acasă Eveniment Trei ani de închisoare pentru un polițist care a reținut permisul unei...

Trei ani de închisoare pentru un polițist care a reținut permisul unei femeie, deşi aceasta nu a comis nicio ilegalitate, ca să îi facă un bine soţului

DISTRIBUIȚI

Un poliţist din Timiş a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că, în loc să îl amendeze şi să îi ia permisul unui şofer care a depăşit viteza, i-a luat permisul soţiei bărbatului.

Poliţistul a fost trimis în judecată pentru că în cursul anului 2015, după ce l-a prins pe un şofer de la o multinatională din Sânnicolau Mare conducând cu 131 km/h prin localitate, a amendat-o pe soţia bărbatului, astfel încât şoferul să nu rămână fără loc de muncă.

Femeia a declarat că i-a dat soţului său documentele fără a-I cere detalii.

După câteva ore, a mai arătat martora,  soţul său a revenit acasă, ocazie cu care i-a spus soţiei că ea a rămas fără permis de conducere pentru depăşirea limitei de viteză.

Bărbatul i-a explicat că a fost depistat în trafic în acea dată depăşind limita de viteză, iar poliţistul care l-a oprit i-a cerut să aducă documentele soţiei pentru a nu-i suspenda lui dreptul de a conduce, fiind angajat ca şofer.

Femeia a declarat că nu se consideră vătămată în drepturile sale şi nu a avut nicio pretenţie.

Poliţistul trimis în judecată a declarat în timpul procesului că după ce l-a oprit pe şoferul prins cu viteză, l-a rugat să nu îi ia permisul pentru că rămâne fără loc de muncă.

”Ajută-mă cu ceva pentru că rămân fără serviciu”, ar fi spus bărbatul.

Acesta a fost contextul în care poliţistul s-a hotărât să îl ajute pe şofer, luându-i permisul soţiei.

În urma procesului, poliţistul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, scrie antena3.ro.

Comentarii

comentarii