Acasă Eveniment Trei bărbați salvați din apele Mureșului după ce barca lor s-a scufundat

Trei bărbați salvați din apele Mureșului după ce barca lor s-a scufundat

1351
DISTRIBUIȚI

Duminică noaptea, în jurul orei 00.30, jandarmii, pompierii și polițiștii din Arad au fost alertați, prin apelul unic de urgență 112, despre faptul că barca cu care trei bărbați se deplasau pe râul Mureș, în zona localității Milova, a luat apă și s-a scufundat, iar bărbații căzuți în apă încearcă să iasă la mal. 

Din motive încă necunoscute, bărbații s-au urcat într-o barcă cu vâsle și în momentul în care au ajuns la o distanță apreciabilă, barca a luat apă și s-a scufundat. Bărbații căzuți în apă au încercat să se salveze, însă au fost purtați în aval de curentul apei, iar la un moment dat, ei s-au depărtat unul de celălalt din cauza curentului puternic și a întunericului. Mai bine de câțiva kilometri au fost purtați de ape. În zona localității Ususău, unul dintre ei, un bărbat cu handicap locomotor s-a agățat întâmplător în linia unei undițe de pescuit, lansată de către un cuplu ce se afla la pescuit în acea zonă. Crezând că este o captură uriașă, cei doi pescari au depus eforturi mari să-l aducă la mal. Surpriza a fost pe măsură în momentul în care și-au dat seama că ,,marea captură” este un om. Cei doi l-au scos pe bărbat din apă și au aflat împrejurările în care s-a produs evenimentul, apoi au sunat imediat la 112.

Ceilalți doi bărbați au reușit să iasă din apă, unul pe un mal, celălalt pe altul, însă dezorientați nu au mai putut înainta, fiind blocați din cauza vegetației și a  întunericului. Salvatorii au plecat în căutarea lor, jandarmii pe un mal, polițiștii pe celălalt mal și pompierii prin apă cu barca din dotare. După aproximativ două ore de căutări în zone greu accesibile, doi bărbați au fost găsiți de către polițiști pe un mal al apei, iar celălalt bărbat de către jandarmi pe malul opus, la kilometri distanță de locul în care s-au lansat pe apă.

Cei patru au fost recuperați și predați echipajelor de ambulanță în vederea  efectuării unui consult de specialitate, având în vedere timpul petrecut în apă. Nu au necesitat internare, fiind în afara oricărui pericol.

Comentarii

comentarii