Acasă Eveniment Trei etiopieni, ascunşi în portbagajul unui autoturism condus de un moldovean, descoperiți...

Trei etiopieni, ascunşi în portbagajul unui autoturism condus de un moldovean, descoperiți la punctul de trecere a frontierei Nădlac ll

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-un autoturism condus de un cetăţean moldovean, trei cetăţeni din Etiopia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei, informează Poliţia de Frontieră. Şoferul autovehiculului este cercetat pentru trafic de migranţi, iar cei trei cetăţeni etiopieni sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

”În data de 16.06.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean moldovean în vârstă de 33 de ani. Bărbatul conducea un autoturism înmatriculat în Moldova, având ca destinaţie Germania. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului, trei cetăţeni străini”, conform Poliţiei de Frontieră.

Cele trei persoane găsite în portbagaj au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, stabilindu-se că sunt cetăţeni din Etiopia, cu vârste cuprinse între 22 şi 29 de ani, intraţi legal în România.

”Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şofer şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijlocul de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, precizează Poliţia de Frontieră.

 

 

Comentarii

comentarii