Acasă Administraţie Trei firme au depus oferte pentru reabilitarea totală a Primăriei Vechi

Trei firme au depus oferte pentru reabilitarea totală a Primăriei Vechi

610
DISTRIBUIȚI

Pas important pentru reabilitarea cladirii Primariei Vechi din Piata Libertatii.


Viceprimarul Dan Diaconu a anunţat că reabilitarea totală a Primariei Vechi a intrat în faza licitatiei de proiectare.

“Trei companii au depus oferte pentru obiectivul de patrimoniu al Timişoarei. Lucrarea prevede consolidări, refacerea faţadelor exterioare şi interioare, repararea sau înlocuirea tâmplăriei exterioare şi interioare, studiu acustic, instalaţii electrice, sanitare şi de climatizare şi alte elemente care să readucă strălucirea acestui spatiu. Primaria Veche este monument de importanta naţională, clădire construită începând cu 1731, simbol şi istorie pentru Timişoara”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

Clădirea a decăzut mult de-a lungul timpului, pentru că Primăria Timișoara nu a avut bani să plătească lucrări capitale pentru imobilul Primăriei Vechi, unde funcţionează Facultatea de muzică şi teatru a UVT.

Vă reamintim că anul trecut, municipalitatea anunţa că se va încheia un act adiţional la contractual iniţial încheiat între primărie şi UVT în 2015, privind executarea lucrărilor. De atunci, practic nu s-a făcut mare lucru, din clădirea deteriorată desprinzându-se bucăţi de tencuială în curtea interioară, la începutul anului 2018.

Comentarii

comentarii