Acasă Actualitate Trei firme care aparţin aceleaşi familii, acuzate că ar fi obţinut peste...

Trei firme care aparţin aceleaşi familii, acuzate că ar fi obţinut peste 200 de contracte de achiziţii publice directe cu Consiliul Judeţean Arad

DISTRIBUIȚI

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au început urmărirea penală într-un dosar de corupţie la Consiliul Judeţean Arad, după ce în presa locală au apărut informaţii că trei societăţi comerciale care aparţin unei familii au reuşit, în şase ani, să obţină peste 200 de contracte de achiziţii publice directe de la CJ Arad, scrie news.ro.

”Ca urmare a informaţiilor cuprinse în articolul editorial din publicaţia Special Arad din data de 03.04.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, autoritatea contractantă Consiliul Judeţean Arad, prin instituţiile din subordine, ar fi atribuit mai multe contracte de achiziţii publice către diverse societăţi comerciale cu sediul în mun. Arad, fără a fi respectate dispoziţiile legale prevăzute în Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, într-un comunicat de presă, de vineri.

Potrivit specialarad.ro, trei societăţi comerciale care aparţin unei singure familii au reuşit să obţină, în perioada 2018-2024, de la instituţiile de cultură subordonate direct directorului Centrului Cultural Judeţean, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Ionel Bulbuc, peste 200 de contracte de achiziţii publice directe, adică fără organizarea unei licitaţii.

Valoarea însumată a acestor lucrări obţinute de cele trei firme de construcţii este de milioane de euro.

Practic, aceste trei societăţi care au ca sediu declarat aceeaşi adresă, au acaparat majoritatea lucrărilor de construcţii pe care Centrul Cultural Judeţean Arad, Biblioteca Judeţeană Arad, Complexul Muzeal Arad, Liceul Special ”Sfânta Maria”, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională le-au avut în ultimii cinci ani.

Comentarii

comentarii