Aquatim monitorizează continuu calitatea apei de la robinet, începând cu procesul de tratare și până la robinetele consumatorilor.
Există 3 nivele de control:
1.Monitorizare automată în timpul procesului de tratare.
2.Verificare în laborator, prin analize de calitate
3.Monitorizarea rețelei de distribuție.
”Clorul din apa de la robinet nu trebuie să vă sperie, vreodată. Cea mai mare responsabilitate a noastră este siguranţa consumatorilor, astfel că ne concentrăm atenția și știința pe apa de băut, folosită la gătit sau pentru igiena personală, care, evident, nu trebuie să conţină niciun agent patogen pentru om. Dezinfecţia apei cu clor este una dintre soluţiile utilizate cu succes pentru anihilarea microorganismelor periculoase pentru om”, a explicat Aquatim, miercuri 22 martie de Ziua mondială a apei 2023.
Clorul din apă este un element de siguranță! În România, normele prevăd o concentraţie a clorului liber în apă de 0,5 mg/l. În Ghidul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru calitatea apei potabile, este certificat faptul că o concentraţie de 10 ori mai mare a clorului în apă, deci de 5 mg/l, nu prezintă niciun risc semnificativ pentru sănătate, în cazul consumului pe toată durata vieţii. Furnizorul de apă este obligat să asigure prezenţa clorului rezidual liber în apă, în orice punct al reţelei de distribuţie, astfel că monitorizăm strict calitatea apei în reţeaua de distribuţie şi încadrarea acesteia în normele legale. Mulțumim pentru încredere, aveți încredere! – este mesajul Aquatim.
Comentarii
comentarii