Acasă Actualitate Trei noi clădiri din instituțiile școlare administrate de Consiliul Județean Timiș vor...

Trei noi clădiri din instituțiile școlare administrate de Consiliul Județean Timiș vor fi reabilitate cu bani din PNRR

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a semnat contractele de finanțare pentru încă 3 proiecte câștigate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta C5-Valul Renovării.

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alexandru Roșca vor fi investiți peste 4 milioane de lei pentru renovarea energetică moderată a Corpului C6 și a corpului C7, iar DGASPC va beneficia de peste 1 milion de lei pentru corpul Direcțiune și 6 milioane jumătate de lei pentru clădirea din Lugoj.

Renovarea energetică a celor trei obiective va cuprinde măsuri de reabilitare termică a anvelopei și modernizarea sistemelor de instalații din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice. Vor fi executate lucrări care prevăd termoizolarea pereților exteriori, a planșeului sub pod și a soclului, înlocuirea în totalitate a tâmplăriei, precum și modernizarea instalației de încălzire.

„Aceste lucrări vor reduce consumul de energie și vor scădea considerabil riscul de incendiu. Încă trei noi proiecte semnate prin Componenta C5-Valul Renovării arată de asemenea că am valorificat foarte bine oportunitatea de a atrage fonduri care să rotunjească semnificativ bugetul pentru investiții”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Valoarea totală a celor 13 proiecte depuse de CJT pe PNRR este de 96.175.666, 4 lei cu TVA.

Comentarii

comentarii