Acasă Actualitate Trei olimpiade școlare vor avea faza națională la Timișoara. Ministerul Educației a...

Trei olimpiade școlare vor avea faza națională la Timișoara. Ministerul Educației a publicat calendarul olimpiadelor școlare

626
DISTRIBUIȚI

Pe 14 ianuarie a fost anunțat calendarul olimpiadelor din anul școlar 2019-2020. Astfel, trei olimpiade vor avea fazelor naționale la Timișoara: cele de „Limba ucraineană maternă”, de „Muzică – Interpretare instrumentală, vocală şi studii teoretice, clasele IX-XII” și de „Educație Tehnologică și aplicații practice”.

Conform calendarului, fazele pe școală ale majorității olimpiadelor trebuie organizate în lunile decembrie 2019 sau ianuarie 2020, iar cele locale, în ianuarie sau februarie 2020. În funcție de materie, fazele județene se vor desfășura în sâmbetele lunii februarie sau ale începutului lunii martie. De exemplu, Olimpiada de Limba Româna se va desfășura pe 7 martie, deodată cu cele de la Istorie, Informatică sau Biologie. Altele, precum cele de matematică, geografie sau religie, se vor desfășura pe 14 martie.

În total, Ministerul Educației organizează olimpiade școlare la 62 de materii. În același timp, MEN oferă finanțare pentru alte 67 de concursuri școlare și recunoaște, dar nu și sprijină financiar, încă 147. Calendarul complet al olimpiadelor naționale și internaționale, inventarul celorlalte concursuri școlare și programul de pregătire al loturilor naționale poate fi descărcat de aici.

Comentarii

comentarii